Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

5 vecí, ktoré ste nevedeli o smiechu

  • Redakcia

Smiech nie je iba prejav radosti. Skrýva sa v ňom oveľa viac!

Smiech je prirodzeným prejavom radosti každého z nás. Vedeli ste však, že je vo vedeckých kruhoch dlhé roky fenoménom, ktorému sa venujú mnohé výskumy? Niektoré skutočnosti, ktoré výskumníci zistili, sú verejne známe, iné vás však milo prekvapia. 




Smiech je liek

A nie je to len fráza. Vedci zistili, že smiech naozaj zvyšuje odolnosť proti chorobám, prečisťuje dýchacie cesty, zlepšuje trávenie či prekrvuje orgány. Kapitolou samou osebe sú zdravotní klauni, ktorí pravidelne navštevujú aj slovenské nemocnice a smiechom liečia pacientov. 





Smiech je šport

Pri smiechu človek zapája až 17 tvárových svalov. A nielen to! Pri silnom rehote dostávajú zabrať aj svaly hrudníka, brucha, rúk či nôh. Vďaka hodine smiechu denne človek dokáže spáliť až 120 kalórií, čo sa rovná približne 27 minútam vzpierania. 





Smiech znižuje stres

Prežívate stresové obdobie? Zabudnite na antistresové tabletky, smejte sa! Pri smiechu sa totiž do mozgu vylučujú chemické látky, vďaka ktorým sa cítime uvoľnene a šťastne. 





Smiech z nás robí krajších ľudí

A nielen krajších, ale aj príťažlivejších. Výskumy takisto dokázali, že ľudia, ktorí sa smejú, sú úspešnejší vo svojich kariérach, výkonnejší v práci a patria medzi najobľúbenejších v kolektíve. 





Smiech je nákazlivejší ako počítačové vírusy

Neuveríte, ale na Slovensku prvý raz zmerali, ako rýchlo sa šíri smiech medzi ľuďmi. Výsledok vás určite prekvapí. 



 
(zdroj foto: Buzzfeed, 9gag)
Odporúčame