Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Cinemax Bory

  • Redakcia

Dokáž, že si najväčším filmovým fanúšikom!

 

Každý správny filmový fanúšik má nielen prehľad o filmoch, ale musí ich vedieť identifikovať aj na základe pár sekundovej ukážky.

DENNÁ CENA:  

Pre 5 výhercov 2 vstupenky do ktorého multikina Cinemax na Slovenku na ktorékoľvek predstavenie (vrátane IMAX v Bratislave) + filmový balíček. 

VÝHERCOVIA:

8.6.2015:  Zvonislav Jaško
9.6.2015:  Marek Šteklac
10.6.2015: Radovan Dvorský
11.6.2015: Zuzana Minaričová
12.6.2015: Tomáš Solar

HLAVNÁ CENA:

Pre 2 výhercov VIP karta platná v sieti multikín Cinemax po celom Slovensku (vďaka nej máš celý rok návštevu kina zadarmo) + filmový balíček. 

VÝHERCOVIA:

Sebastian Schurdak
Erika Vitková



INFORMÁCIE O SÚŤAŽI:

  1. Súťaž prebieha v termíne od 08.06. do 12.06.2015 do 14:00 hodiny.
  2. Do súťaže sa môžeš zapojiť tak, že si pozrieš súťažné video a napíšeš nám presné slovenské názvy všetkých 10 filmových ukážok. 
  3. Odpovede vpisuj do formulára nižšie, a to najneskôr do piatka, 12.06.2015 do 10:00 hodiny.   
  4. Za každý súťažný deň vyžrebujeme spomedzi správne odpovedajúcich súťažiacich 1 výhercu dennej ceny a výhercov hlavnej ceny budeme žrebovať spomedzi správne odpovedajúcich súťažiacich v piatok, 12.06.2015 po 10:00 hodine.  
  5. Výhercovia hlavnej ceny budú vyhlásení v Popoludní so Sajfom.
  6. Do súťaže je možné sa zapojiť len raz.
  7. Výhercovia budú telefonicky kontaktovaní a zverejnení na webe Fun rádia.
  8. Na súťaž sa viažu Všeobecné podmienky súťaží vo Fun rádiu

SÚŤAŽNÉ VIDEO:

 
Správne odpovede:

1. „Pulp Fiction: Historky z podsvetia“ 
2. „Temny rytier“ 
3. „Osvietenie“ 
4. „300“
5. „Matrix“
6. „Votrelec“
7. „Klik - život na diaľkové ovládanie“ ale staci aj „Klik“
8. „Titanic“ ale aj „Titanik“ je ok
9. „Forrest Gump“
10. „Súmrak“
 



10 dôvodov prečo navštíviť multikino CINEMAX v Bratislave


Dňa 10. júna otvára svoje priestory nové multikino CINEMAX v bratislavskom OC Bory a my sme sa pozreli na to, prečo sa oplatí navštíviť práve toto kino:
 
V kine IMAX je všetko od samotného filmu až po technológiu kina a jeho dizajn vypracované a prispôsobené tak, aby ste uverili, že ste súčasťou deja. Väčšina štandardných sál sú zvyčajne dlhé a úzke, pričom plátno je ďaleko na druhom konci. Kiná IMAX sú navrhnuté tak, aby bolo publikum nielen bližšie pri plátne, ale aj v lepšej polohe voči nemu. Doslova siaha od podlahy ku stropu a od steny k stene. Tiež sa líši jeho tvar. Nie je iba širšie, ale aj vyššie a ohnuté, čo vytvára pohlcujúci zážitok bez ohľadu na to, kde sedíte. 
Veľkosť zorného pola bežného človeka je približne 180°, zatiaľ čo priemerné kino má zorné pole na plátne len približne 54°. Prispôsobením návrhu kina sa spoločnosti IMAX podarilo zväčšiť zobrazovací uhol až na približne 70°. Keďže každý jeden stupeň zväčšeného zobrazovacieho uhla aktivuje desiatky tisícok tyčiniek v každom oku, váš mozog počas sledovania filmu v kine IMAX vníma viac pohybu a vytvára tak realistickejší zážitok. Keďže sa diváci nachádzajú bližšie k plátnu napriek tomu, že je obraz väčší, musí byť aj ostrejší. Špeciálny projekčný systém, vyvinutý spoločnosťou IMAX prináša krištáľovo ostré obrázky ako zo života, ktoré majú približne o 40% väčší kontrast a o 60% väčší jas ako akákoľvek iná technológia. 
Veľkú časť toho, čo sa skrýva pod názvom „The IMAX Experience“, tvorí zvuk. Tak ako sa prispôsobuje obraz filmu pre potreby IMAXu, aj tím zvukárov spoločnosti IMAX prispôsobuje spolu s filmovými tvorcami pôvodné zvukové stopy filmu tak, aby vytvorili jedinečný filmový zvuk optimalizovaný pre kiná IMAX. Zvuk do veľkej miery vytvára ohromujúci výkon patentovaného systému reproduktorov, ktorý od základov vytvorila spoločnosť IMAX individuálne prispôsobeného pre každé kino. Reproduktory IMAX vysielajú aj do strán a dokážu tak šíriť zvuk rovnomerne po priestore celého kina, takže každé sedadlo je optimálnym miestom na počúvanie. Okrem toho, reproduktor je prispôsobený pomocou laserov tak, aby vysielal zvuk s takou presnosťou, že by ste trafili do čierneho aj zo vzdialenosti viac ako 30 metrov. Takže nielen že budete počuť padnutie špendlíka cez celú miestnosť, budete dokonca presne vedieť, kam padol. 100 percentná kvalita prehrávaného zvuku je zabezpečené pravidelným ladením. Systém mikrofónov zbiera údaje z každého jednotlivého kanála v systéme reproduktorov a na ich základe sa denne vykonáva ladenie.  
IMAX prináša inovácie aj v oblasti 3D premietania už viac ako dve desaťročia. IMAX 3D premieta snímky 3D s neprekonateľným jasom a ostrosťou vďaka sústave dvoch projektorov, ktoré súčasne premietajú dve samostatné snímky (pre ľavé a pre pravé oko) na špeciálne plátno potiahnuté striebrom s lepším odrazom svetla. Okuliare IMAX 3D oddeľujú obraz tak, aby ľavé a pravé oko videli odlišnú snímku. Váš mozog následne spojí tieto obrázky dohromady a vytvorí tak najrealistickejší zážitok 3D priamo pred vašou tvárou.  
Môžete sa tešiť na naozaj komfortne sedenie. Každé sedadlo, opierka chrbta a lakťa je ergonomicky vytvorená tak, aby bola pre pozeranie filmu čo najpohodlnejšia. Opierky chrbta  sú prispôsobené vždy konkrétnemu umiestneniu v konkrétnej kinosále, aby mal divák z každého miesta pozorovací uhol čo najpríjemnejší. Samozrejmosťou je držiak na nápoje a mäkká celočalúnená lakťová opierka. Ste skutočný filmový fajnšmeker alebo chcete svojej polovičke ponúknuť už na prvý pohľad výnimočné miesto? Nech sa páči.  V siedmych z celkovo dvanástich sál  sa nachádza spolu 75 Premium PLUS sedadiel, ktoré Vám zaručia skvelý komfort a ešte viac priestoru. Tieto sedadlá sú farebne odlíšené od základných, sú umiestnené v tom najlepšom zornom uhle a tiež majú zvýšené opierky hlavy, aby ste sa cítili ako vo vatičke. 
Užite si to najlepšie zo sveta 4-tej dimenzie. Po zvuku a obraze, prichádza D-Box ako prirodzená evolúcia kina. Systém D-Box je jedným z najlepších na svete, a to najmä vďaka priamej komunikácii spoločnosti s filmovými štúdiami. Spoločne pripravujú snímku po snímke pohybové efekty (MFX) do každého D-Box filmu, aby sa pohyb sedadiel 4-tého rozmeru dokonale zladil s obrazom na plátne a zvukom z reproduktorov. Každé sedadlo je napojené priamo na server projektora, aby priamo do sedadla smeroval dokonalý signál. Každé jedno sedadlo je samostatne nastaviteľné – každý divák si určí intenzitu 4-tej dimenzie presne podľa seba. Môže vás teda natriasať, ako by ste boli v auto naháňačke, ale tiež jemne hojdať s pocitom, že sa plavíte na hladine oceánu. Spoločnosť D-Box prináša ročne 20 – 25 filmov ročne špeciálne zmixovaných v úzkej spolupráci s tvorcami filmov, aby prinášali Maximálny filmový zážitok.  
Tento jedinečný koncept funguje na celom svete a ide o  tzv. VIP Luxusné sedenie spojené s možnosťou objednania si čohokoľvek z portfólia kina priamo do Vášho sedadla. Návštevníkovi si stačí iba na tablete vedľa sedadla vybrať, na čo má chuť a čašník mu to donesie priamo do sály. Napríklad doobjednať pohár vína, keďže prvý sa minul už pri úvodných titulkoch. Nadštandardné sedadlá VIP sú širšie, disponujú väčším sedákom a vďaka ich polohovatelnosti nebude žiaden problém vystrieť si nohy pre maximálne pohodlie. VIP má aj svoju vstupnú zónu i kaviareň. Táto je určená len pre divákov, ktorí si kúpili lístok do VIP zóny, aby čakanie na film bolo čo najpríjemnejšie. V nej bude plne k dispozícii personál a rozšírený sortiment, kde nebudú chýbať ani kvalitnejšie nealkoholické aj alkoholické nápoje, rôzne druhy snackov, ale aj štandardná ponuka kina. Svoj popcorn si teda môžete objednať až priamo tu pred vstupom do sály alebo až rovno do sály. A samozrejme, návštevníci, ktorí sa rozhodnú pozrieť si film v maximálnom pohodlí, nemusia stáť v žiadnej rade. Okrem toho, že vstupenku si zakúpia online, v automatoch pred kinom, alebo cez aplikáciu, ktorá bude čoskoro predstavená, môžu ísť pokojne aj do svojej VIP pokladne, kde si kúpia lístok bez čakania. 
Pre maximálny filmový zážitok je nevyhnutný aj dokonalý zvuk. Dve najväčšie sály sú vybavené dokonalým priestorovým zvukom Dolby Atmos. Dolby Atmos má oproti klasickým moderným zvukovým systémom (Dolby Surround 5:1 a 7:1) násobne viac zvukových kanálov, až 49:1. Okrem toho, zatiaľ čo v kinosále s konvenčným zvukovým systémom  sa reproduktory nachádzajú iba za plátnom a po celom obvode kinosály, kinosála vybavená Dolby Atmos  má k tomu navyše aj reproduktory v samotnom strope. Ďalším podstatným rozdielom medzi bežným a Atmos zvukovým systémom je spôsob distribúcie zvuku do jednotlivých reproduktorov. Bežný zvukový systém má jednotlivé polia nástenných reproduktorov akusticky rozdelené do dvoch alebo štyroch zón a každá zóna dostáva totožné audio informácie. V kine vybavenom systémom Dolby Atmos každý reproduktor tvorí samostatnú zónu, teda dostáva vlastnú zvukovú informáciu, čo umožňuje neporovnateľný zvukový zážitok. Že to je nepredstaviteľné? Tak napríklad, ak sedíte v reštaurácií kde je prirodzená vrava a šum a na letnej terase padne vidlička, dokážete identifikovať že vidlička padla na terase a nie na opačnej strane na bare. Pokiaľ by ste danú scénu pozerali v štandardnom kine, budete tušiť o ktorý smer išlo, ale istý si nebudete ani náhodou. Naopak, v systéme Atmos môže byť každý zvuk individuálny audio objekt, umiestnený a premiestnený samostatne kdekoľvek v kine. Maximálny hudobný zážitok je tak zaručený. 
Moderné kino je spojené s pixlami – množstvom drobných štvorčekov, ktoré vytvárajú dokonalý obraz, ako ho v kine vnímame. Celosvetovo je kino štandard nastavený na formát 2K, CINEMAX Bratislava v rámci svojho sloganu Maximálny filmový zážitok posúva hranice opäť o niečo ďalej, až ku 4K. To znamená, že obraz je tvorený  4096 pixlami na šírku a 2160 pixlami na výšku, čo predstavuje súhrnne neuveriteľných 8,8 milióna pixlov. Vďaka tomu bude obraz dvakrát detailnejší a filmový fanúšik bude vtiahnutý do deja viac ako kedykoľvek predtým. 
Fun zóna sa nachádza hneď za kasami na kúpu lístkov a občerstvenia. Je prístupný všetkým návštevníkom kina a má spríjemniť čakanie pred samotným vstupom do kinosály. A to nielen štandardnou WiFi sieťou, aby si diváci mohli pozrieť napríklad aj program na svoju ďalšiu návštevu.  Tri interaktívne LCD obrazovky Vám umožnia spestriť si chvíle čakania jednoduchými hrami. To všetko pre maximálny zážitok. 

Lacnejším vstupným do 17tej hodiny sa snažíme sprístupniť kino aj študentom a ľudom, ktorí majú viac času a možno práve preto o niečo menej peňazí. Toto vstupné platí aj počas celého pondelka, čiže každý si nájde čas, ktorý mu vyhovuje, aby túto zľavu mohol využiť.