Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

TRUE STORY: Keď miluješ svoje mydlo, je čo riešiť!

  • Redakcia

Mydlofil v jednom anglickom hoteli...

Píše Ivan: „Zdravím - dnes niečo ako stvorené na úsmev.“




Toto je skutočná korešpondencia jedného anglického hotela s jedným z hostí. Hotel sa nakoniec rozhodol uverejniť listy v Sunday Times (Znie to autenticky, aspoň tá zmes povrchnej zdvorilosti a nekompetentnosťou):


Vážená slečna chyžná,

prosím nenechávajte v mojej kúpeľni žiadne hotelové mydlá. Priviezol som si svoje vlastné toaletné mydlo zn. Dial. Odneste prosím tých šesť nepoužitých mydiel z poličky pod lekárničkou a tiež tie tri mydlá zo sprchového kúta.
Prekážajú mi.

Ďakujem,

S. Berman, izba 635

**************

Vážená izba 635,

nie som Vaša pravidelná chyžná. Vaša chyžná má dnes voľno a bude vo štvrtok. Odniesla som 3 hotelové mydlá zo sprchového kúta, ako ste žiadal.
Tých 6 mydiel som odniesla z poličky, aby Vám neprekážali. Dala som ich na krabicu s papierovými vreckovkami, pre prípad, že by ste zmenil názor. Pridala som len 3 nové mydlá, pretože mám inštrukcie od vedenia nechávať na každej izbe 3 mydlá denne. Dúfam, že teraz je všetko v poriadku.

Kathy, chyžná

**************

Vážená slečna chyžná - dúfam, že ste moja pravidelná chyžná.

Zrejme Vám Kathy nepovedala o mojom upozornení ohľadom hotelových mydiel. Keď som sa včera večer vrátil do svojej izby, zistil som, že ste pridala 3 malé mydlá Camay na poličku pod lekárničkou. Budem tu v hoteli bývať 14 dní a priviezol som si svoje vlastné toaletné mydlo zn. Dial. Nebudem teda potrebovať tých 6 malých mydiel na poličke. Prekážajú mi, keď sa holím, čistím si zuby atď.

Vezmite to, prosím.

S. Berman

**************

Vážený pán Berman,

Assistant manager, pán Kensedder, ma dnes ráno informoval, že ste mu včera večer telefonovali a neboli ste spokojný s hotelovou službou na svojej izbe.
Pridelila som Vašej izbe novú chyžnú. Prijmite moje ospravedlnenie za spôsobené nepríjemnosti. V prípade ďalších problémov ma, prosím, kontaktujte, osobne všetko vyriešim. Volajte linku 1108 medzi 8:00 a 17:00.

Ďakujem.
Elaine Carmen
prevádzkarka

**************

Vážená pani Carmen,

Nie je možné Vás telefonicky kontaktovať, pretože odchádzam z hotela ráno o 7:45 a vraciam sa o 17:30 alebo 18:00. Preto som včera večer volal pánovi Kensedderovi. Vy ste už odišla. Len som pána Kenseddera požiadal, či by mohol niečo urobiť s tými hotelovými mydlami. Tá nová chyžná, ktorú ste mi pridelila, si musela myslieť, že som nový hosť, pretože pridala 3 nové mydlá do lekárničky, spolu s pravidelnou dodávkou 3 mydiel do sprchovacieho kúta.
Za ostatných 5 dní som už nazhromaždil 24 hotelových mydiel.
Prečo mi to robíte?

S. Berman

**************

Vážený pán Berman,

Vaša chyžná Kathy bola inštruovaná, aby prestala dávať mydlo do Vašej izby a všetky prebytočné mydlá odniesla. V prípade ďalších otázok prosím volajte linku 1108 medzi 8:00 a 17:00.

Ďakujem,
Elaine Carmen,
prevádzkarka

**************

Vážený pán Kensedder,

Moje toaletné mydlo zn. Dial chýba. Všetky mydlá boli odnesené z mojej izby, vrátane môjho vlastného toaletného mydla zn. Dial! Včera večer som sa vrátil neskôr a musel som volať hotelového sluhu, aby mi priniesol 4 malé mydlá Cashmere Bouquet.

S. Berman

**************

Vážený pán Berman,

informoval som našu prevádzkarku Elaine Carmen, o Vašom probléme s mydlami. Nechápem, prečo nebolo žiadne mydlo na vašej izbe, pretože naše chyžné majú každý deň nechávať 3 hotelové mydlá v každej izbe.
Situáciu okamžite napravíme.
Prijmite, prosím, moje ospravedlnenie za spôsobené nepríjemnosti.

Martin L. Kensedder
Asistent manažéra

**************

Vážená pani Carmen,

Kto preboha, dal 54 malých mydiel Camay do mojej izby? Keď som sa včera večer vrátil, našiel som 54 mydiel. Nechcem 54 hotelových mydiel Camay. Chcem svoje vlastné jedno toaletné mydlo zn. Dial. Uvedomujete si, že tu mám 54 mydiel?

Jediné, čo chcem, je moje mydlo Dial. Prosím, vráťte mi moje mydlo Dial!

S. Berman

**************

Vážený pán Berman,

sťažoval ste si na príliš veľa mydla vo Vašej izbe, takže som ich nechala odniesť. Potom ste sa sťažoval pánovi Kensedderovi, že nemáte žiadne mydlo, takže som ich osobne vrátila. To znamená 24 hotelových mydiel Camay, které boli odnesené, a 3 nové mydlá, ktoré máte dostávať každý deň.
Neviem nič o 4 mydlách Cashmere Bouquet.

Vaša chyžná, Kathy, zrejme nevedela, že som Vaše mydlá už vrátila a tiež priniesla 24 hotelových mydiel Camay plus 3 nové mydlá. Neviem, ako ste prišiel na to, že náš hotel dáva na izby veľké mydlá zn. Dial. Podarilo sa mi nájsť jedno veľké mydlo Ivory ,, ktoré som nechala vo Vašej izbe.

Elaine Carmen
prevádzkarka

**************

Vážená pani Carmen,

rád by som Vás v krátkosti informoval o najnovšom stave zásob mydla v mojej izbe.

K dnešným dňu evidujem:
- na poličke pod lekárničkou - 18 mydiel Camay v 4 stĺpcoch po 4 a 1 stĺpčeku po 2.
- na krabici s papierovými vreckovkami - 11 mydiel Camay v stĺpcoch po 4 a 1 po 3.
- na koši na bielizeň - 1 stĺpček sa tromi mydlami Cashmere Bouquet, 1 stĺpček 4 hotelových mydiel Ivory a 8 mydiel Camay v 2 stĺpcoch po 4.
- v lekárničke - 14 mydiel Camay v 3 stĺpcoch po 4 a 1 stĺpčeku po 2.
- v sprchovacom kúte- 6 mydiel Camay, veľmi vlhkých.
- na severovýchodnom rohu vane 1 mydlo Cashmere Bouquet, ľahko použité.
- na severozápadnom rohu vane - 6 mydiel Camay v 2 stĺpcoch po 3.

Až bude Kathy upratovať moju izbu, požiadajte ju, prosím, aby všetky stĺpčeky mydiel boli pekne vyrovnané a starostlivo oprášené. Ďalej ju upozornite, že stĺpčeky s viac ako 4 mydlami majú tendenciu sa rúcať.

Dovoľujem si navrhnúť, že parapet okna v spálni je nevyužitý a môže teda byť skvelým miestom pre budúce dodávky mydla.

A ešte jedna vec - obstaral som si nové veľké toaletné mydlo zn. Dial, ktoré teraz uchovávam v hotelovom trezore, aby nedošlo k ďalším nedorozumeniam.

S. Berman
Odporúčame