Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

FunBlog: Aj opatrovateľky majú svoje mešuge dni

  • Redakcia

Každý ich máme. Dnes ráno aj o tom...

Dnes ráno sme s Juniorom a Marcelom opäť vybalili obľúbenú tému: MEŠUGE. To sú tie dni – chvíle, ktoré práve nie sú podľa našich predstáv. Určite to poznáte. Dnes tu máme 3 príbehy. Prvý od Ľubky, ktorá pracuje ako opatrovateľka v Nemecku.




 
„Dnes mám piatok 13. Už neviem či sa mám smiať alebo plakať a snáď sa už nič zle nestane. Som opatrovateľka v Nemecku. Plán na dnes: ísť s mojou pacientkou do kostola (pacientka na vozíčku). Pozriem von z okna a sneží. Sakra, musím ísť autom (skúsenosť veľmi slabá, ale však nič sa nemôže stať, je to dedina, všade rovno a všade 30).

Cúvam z garáže - drb - iba buchot, beriem smetný kôš, ok pohoda, je plastový, ide sa ďalej. Zaradím jednotku, že vyrovnám v smere jazdy - drb - oškriem predný blatník na betónovom plote, to už idem na kontrolu a so smiechom suseda, ja stres, ale ok, musím sa ponáhľať, husto sneží a musím ešte naložiť pacientku.

Parkovanie bez ujmy, omša ok, aj keď som rozumela len „amen“ Kapela pred kostolom nastúpená, ja si s hrdo vykračujem k autu, nemeckí muži úsmev, sympatická hrdá Slovenka, hlava hore... Dávam pacientku do auta, vravím jej „nedržte sa auta, je mokré a šmykľavé“ a len čo som dopovedala, pacientka skoro na zemi, ja ju držím, ani hore ani dole, kapela hľadí, jeden muž mi beží na pomoc, no trapas.

Domov a do garáže, bez ujmy... A teraz mam kľud, že idem čítať príbalový leták, čo to dal doktor pacientke za lieky na spanie, lebo nejak neúčinkujú, v noci vstávame aj 3-4x (a potom sa čudujte, že beriem koše a ploty, keď som nevyspatá) Liek „zopiclon“ - nežiaduce účinky "GESTEIGERTER BEWEGUNGSDRANG" preklad "ZVÝŠENÁ CHUŤ K POHYBU." Pomoooooc.



Mešuge deň zažila aj poslucháčka Alena:


„Dlho som sa odhodlávala, ale však, pobavte sa: Pondelkové mierne chladivé ráno, kúpeľňa, kuchyňa, obliecť sa...kostýmček, pančušky, lodičky.

Odchádzam z bytu, pociťujem mierny závan chladného vzduchu. Tento pocit sa po nasadnutí do auta umocní v dolnej časti tela. Prečo by aj nie, keďže som si obliekla len vrchný diel kostýmu!!! Cesta z autom naspäť do bezpečia domova a hlavne za spodným dielom bola riadne nepríjemná a pre radosť susedov aj zaujímavá.

Nie je deň, kedy si pred odchodom nekontrolujem či mam všetky diely oblečenia, ale popravde, kostýmy už sa v mojom šatníku radšej nevyskytujú.“



Na záver ešte Oľga a jej deň. Pre nás dnes TOP:

„Možno niečo podobné sa stalo aj Vám...

...to ráno, keď sa zobudíte vyspatý, oddýchnutý o niečo skôr, v dobrej pohode a nálade, čas na hodinách vám dáva dosť priestoru na raňajky, pohodové vychutnanie prvej kávičky... S týmto pocitom otvoríte okno, vdýchnete čerstvý vzduch a prvé trilkovanie vtákov, položíte čerstvú voňavú kávu na stolík, zapnete rádio, z ktorého sa rinú príjemné melódie, s láskou okom pohladíte kvitnúci kvietok v črepníku na stole, sadnete do hojdacieho kresla a s pôžitkom šuchnete ešte nohy pod teplý paplón - a ešte predsa len niečo - labužnícky si pritiahnete paplónik trochu vyššie, to teplučko v kombinácii s vôňou kávy je také omamné, privriete slastne oči, ááách, také krásne ráno...

A šup, roh paplóna zachytí okraj podšálky a horúca káva je všade, kde pôvodne byť nemala. A potom nastanú fofry (nedobrovoľná rozcvička)... Zapína sa práčka, odstraňujú sa zvyšky kávy, popri tom sa zhodí zopár vecí okolo, napríklad ten blbý črepník na stole, provokuje vás zbytočne veselá melódia v rádiu, ešte aj tie škriekajúce operence sa vám vysmievajú, stratíte chuť na kávu a nakoniec zistíte, že máte čo robiť, aby ste stihli autobus do práce. Blbé ráno! Ráno ako z reklamy...“


Odporúčame