Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

9 jednoduchých a šikovných trikov, ako odlíšiť pravý parfum od fejku

  • Redakcia

Tieto triky sa ti v dnešnej dobe napodobenín určite zídu

„Panička, nekúpite tento značkový parfum Abibas? Alebo Dolce Banana?“ ..takúto situáciu, kedy nevieš, či sa smiať, alebo tej milej pouličnej podnikateľke (ne)slušne vynadať, už určite zažil každý z nás. Ak si sa však niekedy v takejto chvíli pohrával s myšlienkou typu „veď môžem mať značkový parfum za lacno“, radšej sa na ňu rýchle vykašli a pozorne si pozri našich 9 trikov, ako odlíšiť fake od originálu. Inak sa môže ľahko stať, že si ťa po navoňaní budú mýliť trebárs aj s wc osviežovačom.


Skontroluj obal

Celofánový obal pravého parfumu pevne obopína krabičku, nemal by byť na žiadnych miestach zvlnený. 


Bezchybné spoje

V prípade, že je celofánový obal, v ktorom je krabička, zalepený nepekným spôsobom (spoj je širší viac ako 5 mm, je nerovný, alebo vidieť prebytočné lepidlo), je jasné, že ide o falzifikát. Celofánový obal pravého parfumu má vždy bezchybné spoje.


Papierová krabica

Pravý obal je vyrobený z kvalitnej lepenky, určenej na to, aby parfum chránila pred poškodením. Preto aj vo vnútri krabice nájdeš špeciálnu výplň, ktorá slúži na to, aby parfum stál pevne na svojom mieste. Lepenky by taktiež mala byť biela, nie sivá.


Etikety a nápisy

Skontroluj zlatý kruh. Šípka smerujúca vpravo by mala byť vždy tmavšia, ako šípka smerujúca vľavo. Všetky informácie uvedené na obale by taktiež mali súhlasiť s informáciami na internetovej stránke výrobcu. Aj malý nesúlad naznačuje, že máš dočinenia s falzifikátom. 


Dizajn



Farba parfumu

Svetové značky nepoužívajú na výrobu svojich parfumov veľa farbív, čo je dôvod, prečo je farba pravého parfumu zvyčajne bledá. 


Vrchnák fľašky

Vrchnák pravého parfumu by mal byť dokonale symetrický. Samozrejme, ak jeho pôvodný dizajn nie je navrhnutý inak.


Sériové číslo

Sériové číslo by malo vyť vyznačené na dne fľašky (pozor, nie nalepené). Sériové číslo na fľaške by malo zodpovedať číslu, uvedenému na krabici.


Fľaška

Pravý parfum by mal mať veľmi kvalitnú fľašku s hladkým a jemným povrchom.  Fľaša falšovaného parfumu môže byť jemne drsná a nerovnomerne tvarovaná. 
Odporúčame