Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Talianski architekti premenili starovekú jaskyňu na modernú oázu oddychu

  • Redakcia

Matera je prekrásne mesto, ktoré sa nachádza v južnom Taliansku a známe je najmä tým, že sa v jeho okolí nachádzajú najvýznamnejšie miesta pobytu jaskynného človeka v oblasti Stredomoria. Zaujímavosťou je, že i dnes si jeho obyvatelia môžu povedať, že žijú v jaskyniach.


S výzvou, vytvoriť v takejto jaskyni teplý a útulný interiér s modernými prvkami, sa muselo popasovať aj miestne interiérové štúdio Manca Studio. A tak vznikol jedinečný hotel La Dimora di Metello. S akceptovaním šikmín priestoru, sa architektom podarilo vytvoriť 4 útulné apartmány, spoločný priestor, terasu a spa zónu. 

 
Teplé kamenné steny v izbách návštevníkov akoby objímali a poskytovali im pocit bezpečia. Architektom sa podarilo maximalizovať prirodzené svetlo a vytvoriť priestranné a svetlom zaplnené interiéry, čo sa v priestoroch jaskyne mohlo zdať ako nemožné. 



Zrejme najkrajším na tomto nezvyčajnom projekte je to, ako sa dizajnérom podarilo uctiť si minulosť, zachovať to, čo vytvorila matka príroda a zároveň priniesť modernosť, luxus a útulnosť. 
























 
Odporúčame