Recept: Lahodné pomarančové tiramisu
Dobrôtka, ktorá osladí každé Vianoce
Vianoce sú obdobím, kedy sa našimi domovmi šíri nie len láska a pohoda, ale aj vôňa čerstvých koláčikov a všakovakých dobrôt. Možno si už zachytil našu rubriku „Recepty“, v ktorej ti pravidelne predstavujeme návody, podľa ktorých si môžeš upiecť naozaj lahodné maškrty. Ukázali sme ti ako na pečiatkové sušienky, mrkvovú tortu, no a dnes, dnes prichádza narad pomarančové tiramisu. Mňam!
Suroviny:
500 g mascarpone,
4 žĺtky,
4 bielka,
4 polievkové lyžice práškového cukru,
3 – 4 polievkové lyžice brandy,
pomarančový džús,
dlhé piškóty,
kakao.
Postup:
Žĺtka a cukor vymiešame do peny. Pridáme postupne mascarpone a vyšľaháme. Po lyžiciach prilejeme brandy a na záber tuhý sneh z bielkov. Do širšej nádoby nalejeme džús a namáčame v ňom dlhé piškóty. Ukladáme do vhodnej nádoby. Prvú vrstvu zalejeme krémom a postup zopakujeme. Vrch dezertu potrieme krémom a necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Pred krájaním posypeme kakaom a podávame.
Odporúčame