Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Milovníci piva a jogy si prídu na svoje! Svet ovládla „PIVO JOGA“

  • Redakcia

Na toto sme čakali!

Nie je nič lepšie ako dobre vychladené pivko. A nie je nič lepšie ako joga, obohacujúca meditácia a pokoj mysle. Ale čo tak robiť obe veci v rovnakom čase a na rovnakom mieste?



Možno ti to nedáva zmysel, ale pojem „Beer Yoga“ skutočne existuje. V Berlíne zožala veľkú slávu a teraz mieri dokonca aj do Austrálie. Na nemeckým stránkach je pivo joga opísaná ako „spojenie dvoch veľkých lások – piva a jogy. Obe sú storočnými terapiami pre myseľ i dušu.“ Počas jednej hodiny jogy je vraj podľa informácii na Facebook stránke litrík tohto zlatého moku integrovaný do tradičných joga pozícií. 



„Beer Yoga je zábava, no nie je to vtip. Núti vás viac uvoľniť telo, myseľ i dušu,“ hovorí Jhula, zakladateľka berlínskej, pivnej jogy. „Držíme sa filozofie jogy a spájame ju s potešením, ktoré pitie piva prináša. Dosiahneme tak najvyšší stupeň vedomia,“ dopĺňa Jhula. 



Ak ťa tento nevšedný druh jogy zaujal (rovnako ako nás), sklameme ťa. K nám, na Slovensko, žiaľ pivná meditácia ešte nedorazila. Ak ale náhodou tento piatok nemáš práve čo robiť, pokojne si odbehni do Sydney. O 18-tej tam začína prvý kurz, ku ktorému vraj nepotrebuješ žiadne predchádzajúce skúsenosti, len „otvorenú myseľ a lásku k pivu. 




 
Odporúčame