Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Najnovší výskum zistil, že pohár červeného vína je rovnako účinný ako jedna hodina v posilňovni

  • Redakcia

Tak na zdravie!

Rád si dáš pohár dobrého vínka, no neznášaš chodiť do posilňovne a makať? Potom správa, ktorú priniesol portál The Huffington Post, celkom určite rozjasní tvoj deň!

Najnovší výskum, ktorý sa uskutočnil na University of Alberta v Kanade ukázal, že zdraviu prospešný resveratrol, prírodný antioxidant, ktorý sa nachádza vo víne (v litri červeného vína 0,2 až 5,8 mg), je podobný tým, ktoré získavame pri cvičení. 



Resveratrol vraj zlepšuje fyzickú výkonnosť, srdcovú činnosť a silu svalstva rovnakým spôsobom, ako sa to deje pri cvičení. Podľa Jasona Dycka, vedúceho výskumníka, boli vraj diskusie ohľadom zdravotných účinkom červeného vína starostlivo zdokumentované. „Štúdie ukázali, že tí, denne vypijú pohár červeného vína, sú menej náchylní na rozvoj demencie, rakoviny, majú zdravšie srdce, pomalšie starnú a majú lepšiu hladinu cukru v krvi," povedal Dyck.

Tejto informácii sa určite potešili mnohí z vás, len treba dať pozor na to, aby sa z pohárika denne nestala fľaštička denne.


 
Odporúčame