Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Žena chcela, aby navážil kilo zemiakov. No malo to háčik.

  • Redakcia

Aj takéto príbehy píše život.

Ako by si to vyriešil ty? Píše nám poslucháč Mikuláš, že mu žena nakázala, aby navážil kilo zemiakov. Avšak, nemajú doma kuchynskú váhu. Keďže chuť na zemiakové placky bola silná, Mikuláš to vyriešil...

No, chlapi, nedá mi nepochváliť sa s trochu vhodnejšou príhodou. Žena mi dnes povedala: „budem robiť zemiakové placky, naváž mi kilo zemiakov.“

Znelo to príliš ľahko a tak som šípil nejaký háčik. Po chvíli mi to došlo. Nemáme kuchynskú Váhu. Sila chuti zemiakových placiek bola ale silnejšia. Žiadny problém, povedal som si. Ja to dám. Našiel som si na internete hustotu varných zemiakov typu B, zobral odmerku, naplnil pollitrom vody, aby sa mi dobre počítalo a po jednom som zemiaky vkladal do kvapaliny. Na základe objemu vytlačenej vody som si cez Archimedov zákon a všetko to ostatné, pozdravujem pani učiteľku Eližerovú z nemenovaného bratislavského gymnázia, zisťoval zemiak po zemiaku jeho hmotnosť.

Všetko, samozrejme, v časovej tiesni vediac, že ak sa žena vráti a zemiaky nebudú navážené, s plackami sa môžem rozlúčiť. Po polhodine výpočtov a vážení som konečne našiel 6 ideálnych zemiakov s presnou hmotnosťou 1.015 KG a šťastne zasadol k televízoru.

Keď sa žena vrátila a ja som sa jej chcel pochváliť ako vynaliezavo som vyriešil jej zaľudnú požiadavku, tak mi iba škodoradostné odvetila: „Miláčik, skús sa nabudúce postaviť na klasickú váhu sám, a potom so zemiakmi a celkovú hmotnosť zistíš oveľa rýchlejšie.“ Nemusím asi hovoriť, že zvyšok večera sa niesol v tichej atmosfére.

Odporúčame