Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Speváčka Daša Kostovčík vypúšťa rozprávkový singel „Balada

  • Redakcia

Úplné iná ako všetky doterajšie skladby...

Daša Kostovčík, bývalá speváčka kedysi veľmi úspešnej hudobnej skupiny Peter Bič Project (Hey Now, Thinking About You)   sa vydala minulý rok na sólovú kariéru. Po prvom sólovom singli „Yes or No,“ ktorý  vyšiel ešte koncom roka 2016 vydáva pieseň ktorú naspievala po slovensky s názvom „Balada“. Text vymyslela Daša a hudobnú stránku zastrešil jej vtedajší priateľ, teraz už manžel producent Matúš Pavlík alias Pau Leak.

„Vznikla vlastne pre nás úplne netradične, pretože zvykneme tvoriť spolu, tu to bolo úplne inak. Matúš bol jeden večer sám v skúšobni pri veľkom krídle a vymyslel pár motívov, ktoré mi poslal na mail a kým došiel domov, ja som mala už všetky napočúvané a práve Balada mi ostala hrať v hlave. Zrejme mi šla hlavou aj celú noc, lebo na druhý deň, o 7 ráno, som už bola hore a písala text. Vznikol veľmi rýchlo a z výsledku sme mali obaja dobrý pocit. Názov Balada preto, lebo táto skladba naozaj baladou je. Je inšpirovaná ľudovým motívom, má vlastne aj typickú ľudovkovú formu a končí tragicky ako všetky balady."


Odporúčame