Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

V New Yorku plánujú postaviť neuveriteľný mrakodrap. Bude mať tvar U a bude dlhý až 1,2 kilometra

  • Redakcia

Hranice architektúry sa opäť posunú

Ak by sa vás niekto opýtal, ktorá stavba sveta je tá najoriginálnejšia, tak by ste možno chvíľku museli premýšľať, alebo by ste vymenovali Eiffelovu vežu a podobné ikonické majestáty sveta. Mrakodrap, ktorý vyrastie v New Yorku, však určite zapadne do kategórie s týmto prívlastkom. 

http://www.oiiostudio.com/#/thebigbend/

The Big Bend Tower posúva všetky hranice architektúry. Stavba má vytvárať veľkú slučku, ktorá bude po stredovej línii dlhá presne 4000 stôp, čiže asi 1,25 kilometra. Týmto parametrom sa tak budova dostane na prvé miesto v kategórii "najdlhšie mrakodrapy". 

http://www.oiiostudio.com/#/thebigbend/

Dizajnové štúdio Oiio tvrdí, že takouto kreatívnou stavbou dokáže vyriešiť mnohé problémy. Ľudí je veľa a priestoru málo. Stavba sa bude primárne skladať z dvoch veží, ktoré budú na vrchných koncoch spojené do oblúka. Vytvoria tak ďalší využiteľný priestor. 

Jediným problémom v The Big Bend Tower budú výťahy, pretože v slučke sa bude musieť použiť úplne iný systém. Štúdio ale navrhlo systém koľajničiek. Navrhnutý je na 57. ulici, hneď na jednom z koncov Central Parku na newyorskom Manhattane. Zatiaľ je všetko len v štádiu projektu a hľadaní vhodného developera, ktorý by celú dokumentáciu odkúpil a v dohľadnej dobe aj zrealizoval. 

Odporúčame