Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Malý VEĽKÝ chlap – Matúš je inšpiráciou pre nás všetkých!

  • Redakcia

Jeho projekt sa dostal do TOP 5 nápadov v medzinárodnej súťaži.



Matúš Pokorný má 10 rokov. Skoro 3 roky má projekt „Vymydli si“. Vyrába vlastné mydlá s hračkou, ktoré motivujú deti umývať si ruky pravidelne. Čím rýchlejšie chceš hračku dostať z mydielka, tým viac si musíš umývať ruky.

Jeho nápad má aj iný rozmer. Celý zisk z predaja ide jeho rodinne na starostlivosť o jeho staršieho brata Kuba, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou.

Matúš dostal za svoj nápad minulý rok ocenenie LEAF Awards, ktorá sa udeľuje inšpiratívnym deťom. Tento rok sa dostal do semifinále medzinárodnej súťaže STEM Awards v Camebridge. „Moje mydlo postúpilo medzi top 5 nápadov, ktoré by pomohli znížiť úmrtnosť detí pred dovŕšením piateho roku v rozvojových krajinách. Deťom v Afrike by pomohla chrániť sa pred hnačkovým ochorením,“ povedal Matúš u Juniora a Marcela.

Matúš svoje mydlá predáva na Facebookovej stránke Vymydli si. Na tej vlastnej stále pracuje. To všetko popri škole samozrejme. Vybavuje objednávky, vyrába mydlá, navrhuje obaly, nové formy a pravidelne chodí predávať na trhy v Bratislave a okolí.

Museli sme si ho zavolať do Rannej šou na rozhovor. A bol to presne taký, kedy vám po každej odpovedi padá sánka. Vypočujte si záznam:

Fun Play








Odporúčame