Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Nahliadni do luxusného jadrového krytu v hodnote 16 € miliónov! Vydrží aj výbuch bomby, aká bola zhodená na Nagasaki!

  • Redakcia

Pod zemou sa nachádza viac ako 4 000 metrov obytnej plochy

Buďme úprimní, budúcnosť ľudstva v súčasnosti nevyzerá veľmi ružovo. Vojnové konflikty sú na každom kroku. Treba sa pripraviť na moment, kedy budeme nútení zaliezť pod zem a žiť tam rovnako, ako žijeme teraz. 



Nazri s nami do jadrového krytu, ktorý je odolný voči výbuchu, ktorý sa približuje k sile 20 kiloton. Keď si to nevieš predstaviť, tak bomba zhodená na Hirošimu, prezývaná „Little Boy“, mala silu 4 kiloton a „Fat Man“ – zhodený na Nagasaki bola o sile 19-24 kiloton.



V štáte Georgia v meste Savannah postavili luxusný jadrový kryt, ktorý ich vyšiel na 17,5 miliónov dolárov (viac ako 16 miliónov eur). Bunker sa nachádza na pozemku o rozlohe takmer 130 000 m². Pod zemou sa nachádza viac ako 4 000 metrov obytnej plochy. Je 13 metrov pod zemským povrchom a steny bunkru sú hrubé takmer 1 meter. Je v ňom použitý špeciálny sací vzdušný systém. 



Bunker bol postavený počas Studenej vojny a v roku 2012 prešiel totálnou rekonštrukciou. Nájdete v ňom 4 priestranné apartmány, z ktorých každý obsahuje kuchyňu, jedáleň, dve spálne, obývaciu izbu a kúpeľňu. Rovnako sa v kryte nachádza aj miestnosť pre zdravotnú sestru, miestnosť so zbraňami, dielňa, trieda, miestnosť s pódiom.










Odporúčame