Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

9-ročný chlapec napísal do NASA žiadosť o prácu. Dostal povzbudivú odpoveď, ktorá sa šíri svetom!

  • Redakcia

Jeho list nemá chybu!

Po tom, čo vesmírna agentúra NASA zverejnila pracovnú ponuku na miesto „ochranca planéty“, dostala nespočetné množstvo žiadostí o zamestnanie.  Žiadna z nich však nebola tak originálna a úprimná ako tá od Jacka Davisa, 9-ročného chlapca, ktorý je dostatočne kvalifikovaný na to, aby sa stal skutočným strážcom galaxie. Na jeho milý list NASA jednoducho musela odpovedať. Prečítaj si ho:



PREKLAD:
"Milá NASA,
volám sa Jack Davis a chcel by som požiadať o prácu strážcu planéty. Mám síce 9 rokov, ale myslím si, že sa na túto prácu hodím. Jedným z dôvodov je, že moja sestra o mne hovorí, že som mimozemšťan. Okrem toho som videl snáď všetky filmy o vesmíre a mimozemšťanoch. Videl som šou Marvel Agents a dúfam, že si pozriem Mužov v čiernom. Som dobrý vo videohrách a som mladý, takže sa môžem naučiť veľa vecí, ako mimozemšťan."


Keď si list prečítal riaditeľ NASA, osobne sa podujal na tom, že malému Jackovi odpovie. List zverejnil na Twitteri:


PREKLAD:
“Milý Jack,
počul som, že si “Strážca galaxie” a máš záujem stať sa ochrancom planéty pre NASA. To je skvelé!
Pozícia "ochranca planéty" je veľmi super a ide o veľmi zaujímavú prácu. Týka sa ochrany Zeme pred maličkými mikróbmi zo vzoriek z Mesiaca, asteroidov alebo z Marsu. Tiež sa týka ochrany ostatných planét a mesiacov pred našimi baktériami, pretože slnečnú sústavu chceme prebádať zodpovedne.
Vždy hľadáme budúcich vedcov a inžinierov, ktorí by nám pomohli, takže verím, že budeš študovať a bude sa ti v škole dariť. Dúfame, že ťa raz budeme môcť privítať v NASA!”
Odporúčame