Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Úsmev ako dar hľadá šťastné konce pre deti z domovov

  • Redakcia

Každoročná zbierka Deň úsmevu je tento rok inšpirovaná rozprávkami

Občianske združenie Úsmev ako dar tento rok usporiada už 16. ročník verejnej zbierky Deň Úsmevu 2018. Realizujú ju dobrovoľníci v uliciach miest po celom Slovensku v období od 12. do 25. mája 2018. Cieľom verejnej zbierky je upovedomiť verejnosť na problematiku detí z detských domovov a vyzbierať finančné prostriedky, ktoré budú použité na rozvojové a vzdelávacie aktivity pre tieto deti, na vzdelávanie, podporu a pomoc rodinám v kríze a na podporu náhradného rodičovstva v SR. Tento rok bude počas zbierky prebiehať aj séria čítaní pre deti z detských domovov a verejnosť.

Témou tohtoročnej zbierky sú nedokončené rozprávkové príbehy. Keďže deťom bez rodičov nemá kto čítať rozprávky, rozprávkové postavy sa rozhodli, že v príbehu nebudú pokračovať a budú čakať, kým budú mať deti niekoho, kto im dočíta rozprávky do šťastného konca.

Takto znie rozprávka o Čakajúcej čiapočke:



Úsmev ako dar sa už 35 rokov stará o to, aby deti mohli bezpečne vyrastať v rodinách, ideálne tých vlastných.

Okrem verejnej zbierky Deň Úsmevu majú všetci záujemcovia celoročnú možnosť prispieť aj pomocou daru na webovej stránke www.usmev.sk.



Odporúčame