Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Nie sme na tom tak zle. Maďarsko má stranu 2-chvostého psa. Počúvaj, ako popísali svoj program

  • Redakcia

No len pekne počúvaj..

Ak trošku sleduješ maďarskú politickú scénu, možno si zachytil recesistickú stranu s názvom „Strana maďarského dvojchvostého psa“. Ak nevieš o čom hovoríme, dovolíme si najskôr zacitovať múdru Wikipédiu: „Strana maďarského dvojchvostého psa alebo Maďarská strana dvojchvostého psa (skrátene MKKP) je recesistická politická strana v Maďarsku, založená v roku 2006 v Szegede. Prejavom strany je predovšetkým Street art. Každý volebný kandidát strany sa volá István Nagy, pretože Nagy je jedno z najpoužívanejších priezvisk v Maďarsku a István je veľmi časté krstné meno.“

V posledných rokoch zaznamenala táto „strana“ naozaj slušný vplyv a slávu. Dnes je jedným zo symbolov odporu voči politike vlády Viktora Orbána a tradičným maďarským politickým stranám. Na Facebooku má aktuálne už takmer 300-tisíc fanúšikov. No a ak si vravíš, že slovenská politická scéna je na tom fakt biedne, možno ti náladu pozdvihne nasledujúce video. Jeden z členov tejto politickej strany prišiel do národnej televízie porozprávať niečo viac o ich programe. Len pekne počúvaj..
 

Odporúčame