Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Kde čo zjesť, aby si ochutnal to naj? Táto mapa jedla ti to povie. Čo odporúča pre Slovensko?

  • Redakcia

Do tradičnej kultúry daného štátu patrí mnoho vecí. A jedlo bezpochýb. Dokáže totiž akosi vyprofilovať danú krajinu, čo sa tam pestuje, chová či je prímorská alebo hornatá.

Tak ako každý vie, že napr. v Japonsku by ste mali ochutnať sushi, v Taliansku si musíte dopriať pizzu, či cestoviny, alebo slimáky vo Francúzsku. Viete ale čo ochutnať v iných krajinách sveta?

TasteAtlas vytvoril zaujímavé mapy sveta, ktoré by mali cestovateľov inšpirovať k tomu, aby ochutnali skutočne tradičné špeciality. Budete ale prekvapení, čo portál odporúča ochutnať na Slovensku. 


EURÓPA



Keď strapačky, no tak strapačky. Nevieme podľa čoho usúdili, že to je práve toto jedlo. Portál však dokonca odporúča aj miesto, kde si máte toto jedlo dať.




AFRIKA



ÁZIA



SEVERNÁ AMERIKA



JUŽNÁ AMERIKA



Toto však nie je ani zďaleka všetko. Po strapačkách by mali turisti na Slovensku ochutnať omnoho viac. Nemali by si nechať ujsť tradičné regionálne špeciality a syr! 



Regionálne špeciality Európa



Tým, že podľa portálu sú tradičným jedlom na Slovensku strapačky, tak sme sa nedostali na túto zaujímavú mapu "halušiek".

 
Nebuďme ale smutní, pretože sa na našu slovenskú bryndzu nezabudlo. Bola totiž v rámci Európy zaradená na tzv. "mapu syrov"


 
Odporúčame