Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Hra o tróny v slovenčine!

  • Redakcia

Fanúšikovia hovoria: konečne! Z tejto série sa totiž stal fenomén...

Hra o tróny konečne v slovenčine!

Konečne vychádza aj v slovenčine. Tisíce fanúšikov sa nevedeli dočkať. Z jeho série sa totiž stal fenomén. Sfilmovanú verziu si takmer všetci sťahujú cez pirátske stránky, torrenty a to už pár minút po ich oficiálnom odvysielaní. Nevedia sa dočkať. Prvý diel Hra o tróny – Pieseň ľadu a ohňa vyšiel ešte v roku 1996, preložili ho do 26 jazykov a predalo sa 15 miliónov výtlačkov. Fantastický úspech. A teraz vychádza Hra o tróny aj v slovenskom jazyku.

Knihy Georga R.R.Martina spájajú to najlepšie, čo fantasy ponúka: tajomstvo, intrigy, romantiku i dobrodružstvo. Martin si tak omotal fanúšikov okolo prsta, že tí sa nevedeli dočkať každej ďalšej časti. Dokonca mu vyčítali, keď strácal čas sledovaním futbalových zápasov, cestoval do Fínska, zbieral miniatúrnych rytierov alebo si len tak išiel na ochutnávku švajčiarskych syrov gruyères d’alpage. Namiesto toho, aby sa niekde zatvoril a pracoval na závere svojej jedinečnej ságe.

Hra o tróny – Pieseň ľadu a ohňa nás zavedie do dávno zabudnutých čias, kedy podivná udalosť rozvrátila kolobeh ročných období. V krajine, kde leto trvá desaťročia a zima celý ľudský život, to pod povrchom vrie. Mráz sa vracia a na ľadových planinách na sever od Zimovresu sa za obranným Múrom kráľovstva začali zhromažďovať temné sily.  Na juhu kráľova moc ochabuje – jeho najdôvernejší radca zomrel za záhadných okolností a jeho nepriatelia začínajú vystupovať z tieňa.

V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu, je rázny a neústupný ako zamrznutá krajina, z ktorej pochádza. Kráľ povolá lorda Eddarda Starka, aby sa stal jeho pobočníkom, čo je úloha, ktorá neohrozuje len jeho rod, ale celé kráľovstvo.

Martinova sága Pieseň ľadu a ohňa má 5 dielov, šiesty rozpísaný. Prvý sfilmovali v roku 2011. Jeho postavy nemávajú ľahký osud. Zranenia, smola či smrť môže stretnúť každú z jeho postáv – bez ohľadu na to, či postava patrí medzi hlavné alebo vedľajšie. A napriek tomu, ako veľmi si ju čitatelia obľúbia. Martin však považuje svoj sklon zabíjať dôležité postavy za nevyhnutnosť pre hĺbku príbehu – keď je postava v nebezpečenstve, chce, aby sme sa báli obrátiť ďalšiu stránku. „Rád zabíjam svoje postavy, aby som oklamal očakávania čitateľov,“ priznáva George R.R.Martin.

Začítajte sa hneď teraz do 1.dielu Hra o tróny – Pieseň ľadu a ohňa

CENA: 22,23   


 



Odporúčame