Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Kde všade je MHD zadarmo?

  • Redakcia

Do tohtoročného Európskeho týždňa mobility sa zapojilo viacero miest...

Mestská hromadná doprava je zadarmo v týchto mestách: Bratislava, Trnava, Nové Zámky, Šurany, Šaľa, Štúrovo, Komárno, Levice, Šahy, Žilina, Poprad, Prešov. Niekde celý týždeň, inde len jeden deň.

V bratislavskej mestskej hromadnej doprave môžu celý tento týždeň vodiči cestovať zadarmo. Nepotrebujú teda električenku či cestovný lístok. Stačí, ak sa revízorovi preukážu svojím platným vodičským preukazom. V hlavnom meste totiž prebieha Európsky týždeň mobility, ktorý chce vyzvať ľudí, aby vystúpili z áut a nasadli na verejnú dopravu, bicykel či išli pešo.



Na vodičský preukaz sa dá v MHD cestovať do nedele 21.9. Akcia sa každý deň začína odchodom prvého ranného spoja a končí sa posledným denným spojom. Cestovanie na vodičský preukaz teda platí len na denné spoje, nie na nočné. V nočných spojoch treba mať lístok. Zadarmo sa nedá emhádéčkou jazdiť ani na prímestských a prihraničných linkách.

Do tohtoročného Európskeho týždňa mobility sa zapojí aj mesto Nové Zámky, kde bude tiež celý týždeň premávať na všetkých linkách MHD bezplatne. MHD zadarmo bude okrem Nových Zámkov počas tohto týždňa aj v ďalších mestách, kde mestskú dopravu zabezpečuje spoločnosť Arriva Nové Zámky: a to Šurany, Šaľa, Štúrovo, Komárno, Levice a Šahy.


Aj v Trnave sa bude jazdiť zadarmo v autobusoch mestskej hromadnej dopravy. Nie však celý týždeň, ale iba jeden deň. A to v stredu 17.9. Všetky linky MHD v Trnave budú premávať v riadnom režime, cestujúci nebudú musieť za cestu zaplatiť. Rovnako deň cestovania zadarmo mestskou hromadnou dopravou bude v Senici, a to v piatok 19.9.

Európsky týždeň mobility podporujú aj v Poprade. V meste pod Tatrami bude mestská hromadná doprava zadarmo tiež iba jeden deň. A to v pondelok 22.9. Rovnako tak bude budúci pondelok mestská hromadná doprava zadarmo aj v Žiline a v Prešove (tu je ale zdarma už od 18.9.). V Prešove však bude treba mať pri sebe vodičský preukaz.



MHD je zadarmo aj v Rožňave a to v pondelok 16.9. a v piatok 19.9. V Martine bude zasa MHD zadarmo cez víkend. Do Európskeho týždňa mobility sa zapojili aj Košice. Košická MHD bude zadarmo pre všetkých 21. a 22. 9. Nemusíte mať ani vodičský preukaz. Vďaka vám vieme, že sa nakoniec zapojila aj Spišská Nová Ves. Autobusy MHD premávajú zadarmo počas dneška, 16.9, a tiež v piatok 19.9.
Odporúčame