Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Slováci zostrojili lietajúce auto, obdivuje ho celý svet!

  • Redakcia

Osobná doprava sa môže načisto zmeniť...


Spoločnosť AeroMobile, teda Slováci Štefan Klein, Juraj Vaculík a ich skvelý tím zostrojili prvý funkčný lietajúci automobil! Teraz ich obdivuje celý svet, píšu o nich všetky veľké zahraničné denníky ako napríklad WashingtonPost. Auto predstavili včera, vo štvrtok, na medzinárodnom podujatí Pioneers Festival. Lepšiu reklamu pre Slovensko si ani nemôžeme priať. Mnohí hovoria o tom, že osobná doprava sa vďaka tomuto môže navždy zmeniť.



Lietajúci automobil AeroMobil 3.0
- váži cca 450 kg,
- rozpätie vysunutých krídiel 8,2 metra,
- na vzlietnutie mu stačí cca 200 metrov, na pristátie 50 metrov,
- maximálna rýchlosť sa pohybuje okolo 200 km/h,
- na jeden raz zvládne vzdialenosť až 875 km,
- tankovať sa dá na bežnej pumpe!

 
VIDEO - AeroMobil 3.0


Podľa spoluzakladateľa AeroMobila Juraja Vaculíka je toto lietajúce auto výsledkom 25 ročnej práce a tiež práce technického riaditeľa Štefana Kleina. "Veríme, že osobná doprava sa navždy zmení. Je na čase ju urobiť osobnejšou a emocionálnejšou.“ Podľa pána Vaculíka sa o toto auto „pobijú“ najmä tie krajiny, ktoré nemajú dostatočne vyvinutú infraštruktúru ako Čína, Afrika či Blízky východ.



Podľa portálu startitup.sk, ktorá priniesla túto skvelú správu, už aj slovenská vláda a úrady veria tomuto projektu. Spoločnosť AeroMobile už má vraj aj povolenie na Slovensku experimentovať s lietaním. Skvelé, klobúk dole! Viac informácii sa môžete dočítať na oficiálnej stránke aeromobil.com.


Odporúčame