Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

TOP 10: Najlepšia filmová hudba od najväčších skladateľov

  • Redakcia

Najlepšie filmy musia mať najlepšiu hudbu!



Vo štvrtok obletela svet dobrá správa - filmový skladateľ Ennio Morricone oznámil, že po takmer roku, ktorý strávil zotavovaním poranenia chrbtice, bude pokračovať vo svojom európskom turné.

Novú sériu vystúpení odštartuje 1. februára 2015 v Amsterdame a čo je najlepšie, 20. februára zavíta aj na Slovensko do Bratislavy! Samozrejme, vstupenky, ktoré boli zakúpené na zrušené koncerty v apríli a v októbri zostávajú aj naďalej v platnosti na nový termín koncertu...

Morricone patrí medzi elitu hudobných skladateľov, bez ktorých by filmy neboli také, ako ich poznáme. A preto sme sa rozhodli pripraviť rebríček toho najlepšieho od najlepších:


10. MIESTO: RANDY EDELMAN

Životným dielom Edelmana je určite hudba z Posledného mohykána. Zložil toho samozrejme oveľa viac, ale toto je jednoznačný vrchol:



9. MIESTO: MICHAEL GIACCHINO

Hudobný filmový skladateľ, ktorému dávajú odborníci najväčšiu budúcnosť a vraj sa ešte od neho môžeme tešiť na veľké veci. Doteraz sa asi najviac preslávil krásnou hudbou k seriálu Lost (Nezvestní):



8. MIESTO: HOWARD SHORE

Ak nič iné, hudba zo série filmov Lord Of The Rings (Pán prsteňov) zostane navždy nesmrteľná. A stojí za ňou práve tento pán z Kanady.



7. MIESTO: ALAN SILVESTRI

Silvestri je na hudobnej filmovej scéne už 30 rokov a udržiava si svoj vysoký level. Medzi jeho top filmy patrí Stroskotanec alebo Forrest Gump:


 

 
6. MIESTO: THOMAS NEWMAN

Ďaľší zo špičkových skladateľov, ktorý vie presne, aká hudba sa do ktorej scény hodí. Dokazujú to jeho diela k filmom ako Road to Perdition, Skyfall, Wall-E, Vykúpenie z väznice Shawshank a iné...



5. MIESTO: DANNY ELFMAN

Elfman sa najviac preslávil so svojou hudbou k filmom Tima Burtona. Z ich vzájomnej spolupráce vznikli také veci ako legendárna hudba k Batmanovi na prelome 80. a 90. rokov alebo Nožnicovoruký Edward. Elfman bude ale navždy spojený s nesmrteľným seriálom Simpsonovci, ku ktorému vytvoril znelku, ktorú pozná naozaj každý!




4. MIESTO: JAMES HORNER

Americký filmový skladateľ, ktorého doterajším najznámejším dielom je určite Titanic. Okrem toho ale napríklad zložil hudbu pre Avatar, alebo Statočné srdce...



 

3. MIESTO: HANS ZIMMER

Nemecký skladateľ stojí za väčšinou akčných trhákov posledných rokov, ktorým dodáva tú pravú atmosféru. Piráti z Karibiku, Gladiátor, Batman, Superman, Počiatok. Máme pokračovať?




2. MIESTO: ENNIO MORRICONE

Taliansky maestro filmovej hudby. Je jediným filmovým skladateľom, ktorý obdržal čestný titul filmovej akadémie, cenu Oscar za celoživotné dielo. Medzi jeho najznámejšie melódie nepochybne patria Vtedy na Západe, Pre hrsť dolárov, Nedotknuteľní...



 
1. MIESTO: JOHN WILLIAMS

Nie je to iba náš víťaz. Filmoví experti a špecializované webové stránky sa až vzácne zhodujú na najväčšom skladateľovi filmovej hudby vôbec. Je takmer nemožné určiť jeden konkrétny soundtrack, ktorý by bol najvýraznejší z Williamsovej tvorby. Vyberať si z filmov ako Indiana Jones, Hviezdne vojny, E.T., Čeľuste, Superman, Harry Potter a mnoho ďalších necháme radšej na vás :)



 
 
Zabudli sme na niekoho?
Napíš nám jeho meno a najlepšiu filmovú hudbu do komentárov!
Odporúčame