Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

VIDEO: Sociálny experiment zachytil, či ľudia prispejú radšej dospelému bezdomovcovi alebo opustenému chlapcovi

  • Redakcia

Komu by si radšej daroval peniaze ty?

Predstav si situáciu: Kráčaš po ulici, keď zrazu uvidíš na zemi sedieť dospelého bezdomovca a o kúsok ďalej opusteného chlapca. Obaja vyzerajú zanedbano a žobrú o peniaze na jedlo. Komu by si prispel?
Tento tajný sociálny experiment ti odhalí, ako reagovali okoloidúci ľudia.



Staršieho vojnového veterána, ktorý slúžil vlasti, no zostal na ulici nie len že ignorovali, ale ho i ponižovali. Chlapcovi policajtka kráčajúca okolo s úsmevom prispela, no bezdomovcovi vynadala a opovrhnuto odpovedala: „Ja každé ráno vstávam do práce. Zožeň si ju tiež!“ A 2-krát ho udrela po hlave.  Ďalší z okoloidúcich ho tiež počastoval nepeknými slovami a vysypal naňho svoje jedlo.



Bezdomovec požiadal chlapca, aby mu postrážil veci a odišiel sa očistiť. Keď sa vrátil, v ruke držal plátok pizze, ktorý ponúkol hladnému chlapcovi.  V tom okamihu sa chalani organizujúci experiment odhalili a veteránovi za dobrý čin darovali chlapcove vyzbierané peniaze a ďalších 200 $. 
 


Nemali by sme zabúdať na to, že niektorí bezdomovci možno skrývajú neľahký životný príbeh.


Odporúčame