Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Ženy, ktoré prežili holokaust, sa stretli, aby svetu nechali tento dôležitý odkaz!

  • Redakcia

Toto video by mal vidieť každý!

27. január - medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu sa pomaly blíži. Pri tejto príležitosti sa 9 žien, ktoré prežilo holokaust rozhodlo, že sa stretne, a zanechá svetu veľmi, ale naozaj veľmi dôležitý odkaz. 

„Prežili sme holokaust. Ale milióny iných ľudí nie. 6 miliónov Židov. Naše rodiny. Priatelia. Susedia. A milióny ďalších nevinných ľudí bolo brutálne zavraždených. Preto sme minulý rok, na počesť tých, ktorí zahynuli a pomáhali chrániť tých, ktorí boli nenávidení, požiadali  miliónov ľudí, aby tiež zdielali toto znamenie (we remember – pamätáme). Nenávisť však stále rastie. Voči miliónom ľudí, ktorí sú odlišnej rasy či náboženstva a masové vyvražďovanie stále pokračuje. Vražedné polia, Bosna, Rwanda, Dárfúr a teraz aj etnické čistky Rohingov. Preto vás dnes znovu prosíme. Prehovorte a zničte všetky znaky rasizmu a činy z nenávisti. Ukážte vaše odhodlanie, na počesť minulosti a ochrany budúcnosti. Prosím, nezabudnite!“
 
Odporúčame