Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

SLOVNÉ PREŠMYČKY 2017/18

  • Redakcia

To najlepšie z Rannej šou...

Dnes sme mali v Rannej šou s Juniorom a Marcelom svieži a jednoduchú tému slovné prešmyčky. Vyberáme niekoľko...

Dadka

Mňa sa raz syn opýtal: „Mami, toto je pomaranč či mandarínka?“ Ja zaujatá niečím iným som mu odpovedala: "áno, to je mandarančík!“

Barbora

Moja neter, mala okolo 2rokov a kamoška si dala spraviť na ramene kerku škorpióna a naša malá, že ma vytetovaného škrípojóna. To sa u nás ujalo a fičíme na tom dodnes. Medzitým je tá malá maturantka.

Petra

Na tému slovné prešmyčky posielam jednu, čo sa podarila môjmu synovi ešte ako škôlkarovi. Odvtedy toto slovne spojenie už inak ani nepoužívame. Raz zahlásil: „Som si na stoistý percent.“

Janka

Naša rodina si obľúbila slovné skomolenie "piši"  -  moja vtedy trojročná neter išla na nákup s dedkom.  Po veľmi krátkej chvíli sa obidvaja vrátili (Viktorka uplakaná a dedko nervózny) chcela si kúpiť  chipsy. Lenže dedko jej nerozumel, tak nákup samozrejme bez pišov (chipsov).

Saška

My sme sa pomýlili takto: „pes breše - brešo pese“ a „Dominik Hrbatý - Hominik Drbatý“

Alena

Tento preklep sa mi stáva často a sama pre seba sa stále musím smiať: idem klientom napísať informáciu: „...vaše poistenie je predplatené“, ....ale pravidelne prvá verzia je v tvare: „VAŠE POISTENIE JE PRDPLATENÉ“, čo  zásadne mení význam informácie.

Odporúčame