Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Nové, šokujúce informácie! Pracujú pre APPLE, no napriek tomu bývajú a pracujú v hrozivých podmienkach

  • Redakcia

.

Ani na Slovensku sa nepracuje jednoducho. Mnohí z vás pracujú v zlých podmienkach za mizerné peniaze. Verte nám, že v Číne, ktorá je často označovaná ako továreň sveta, je to ešte horšie.

Pracovníci z obrovskej čínskej továrne, ktorá vyrába diely pre spoločnosť Apple, musia pracovať na 10-hodinové zmeny v nepriaznivých podmienkach, nedostávajú riadne odmeny za nadčasy a nie sú im poskytnuté ani potrebné bezpečnostné opatrenia.


V spoločnosti pracujú prevažne migranti, ktorí  dostávajú v prepočte mesačne necelých 250 eur, sú vystavovaní nebezpečným toxickým chemikáliám a po práci sa vracajú do špinavých ubytovní so studenými sprchami, kde spávajú v miestnostiach pre 8 ľudí.

Spoločnosť, vlastniaca túto fabriku v provincii Jiangsu, obvinenia popiera a Apple uviedol, že vyšetrovací tím nenašiel žiadne dôkazy o tom, že by boli porušené štandardy.

S obvineniami prišla newyorská nezisková organizácia China Labor Watch, ktorá vykonala skúmanie podmienok v spomínanej továrni. Stalo sa to 10 dní po tom, čo pracovník z inej činskej továrne, ktorá vyrába iPhone, údajne zomrel po skoku z 12 poschodia.


Li Qiang, zakladateľ neziskovej organizácie tvrdí, že do spomínanej továrne, kde pracuje 60-tisíc ľudí, povedal, poslal tajného vyšetrovateľa, aby sa zamestnal ako obyčajný pracovník od októbra 2017 do januára 2018.

Správa, ktorú tajný vyšetrovateľ zverejnil 16 januára, uvádza, že pracovníci pracovali bez ochranných rukavíc a vážne si poranili pokožku, iní mali zase v očiach olej zo strojov. V správe sa tiež uvádza, že zamestnanci nemôžu ľahko odstúpiť od zmluvy a rovnako obsahovala fotografie, ktoré zachytávajú špinavé ubytovne.  

V máji 2017 bolo viac ako 80 pracovníkov tejto fabriky hospitalizovaných po vystavení sa toxickému plynu. „Vyšetrujeme každé obvinenie, ktoré vzniklo a sme odhodlaní robiť všetko pre to, aby sme chránili pracovníkov v našich fabrikách." 

Odporúčame