Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

TOP cesty sveta. Vieš, kde sa nachádza tá najvyššie položená?

  • Redakcia

Ďalšia časť seriálu „Najfascinujúcejšie cesty sveta“

Portál AUTO.SK pravidelne vo svojej sérii ponúka pohľad na tie najfascinujúcejšie cesty na svete. V ostatnej časti si si mohol vychutnať tú najdlhšiu a tiež na tú najkľukatejšiu. POZRI TU.

Tento týždeň ti ponúkame ďalšie cesty sveta, ktoré majú prívlastok tie NAJ!



Na úpätí vrchu Uturunku na juhu Bolívie sa nachádza najvyššie položená cesta sveta. Jej najvyššie miesta sú položené tak vysoko, že bez kyslíkovej masky je takmer nemožné sa dostať na úplný vrchol. Problém s hustotou vzduchu tu nemajú len ľudia, ale aj autá. Jej výška však nie je jediné, čoho by sa mali ľudia obávať. Ako vysoko je cesta a aké riziká na ceste číhajú, sa dočítate na auto.sk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Najnižšie položená cesta sveta nesie meno Route 90 a prechádza naprieč celým Izraelom. Nachádza sa hneď niekoľko stoviek metrov pod hladinou mora a niektoré jej úseky sa považujú za nebezpečné kvôli prebiehajúcemu izraelsko-palestínskemu konfliktu. Aká hlboká cesta vlastne je a či je hrozba skutočná, zistíte na auto.sk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------



Road of bones je jednou z najkontroverznejších ciest na svete. Oficiálne sa radí medzi najfascinujúcejšie cesty s prívlastkom najchladnejšia. Oveľa fascinujúcejší je fakt, že konštrukcia cesty sa skladá z ľudských mŕtvol. Prečo Rusi zalievali mŕtvoly do cesty, koľko ich tam je a aký mráz je na Road of bones, si prečítate na auto.sk.

Odporúčame