Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

13 príkladov, ako to môže dopadnúť, keď si v cudzine, no nepoznáš jazyk

  • Redakcia

Viete ako, „It was maj sen, now it´s realita“

Na jazykových prešľapoch a trapasoch sa pravidelne zabávame už niekoľko rokov. Je to nevyčerpateľná téma – bezodná studnica zábavy. POZRI NAPRÍKLAD TU. Práve pre to ju oprášil aj Sajfa vo svojom vysielaní.

(Dopomohol k tomu aj Ján Hudok – redaktor RTVS, ktorý svojou angličtinou počas rozhovoru s trénerom Ramseym ovládol slovenský internet! – KLIKAJ TU)

Sajfa na svoj FB zavesil otázku „Kedy naposledy sa vám podarilo niečo poriadne skomoliť v cudzom jazyku?“ a vy ste písali. Vybrali sme TOP 13 príkladov, ako to môže vyzerať.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Martin
Môj kamarát v Írsku v obchode povedal „Can I have one igelitka (ajdželitka)“. Pani v obchode ho to nechala 3 krát zopakovať kým sme my cez slzy zakročili a vysvetlili čo vlastne chce.

Nina 
Jedna kamoška povedala na maturite: „vodopejds“ (vodopády).
 
Lukáš 
Ja som kedysi v škole namiesto oušn (oceán) povedala „ouseán“.

Zuzana 
Počas letu s kolegami na Sardíniu som chcela vysvetliť talianskemu stewardovi, že si chce kolegyňa vybrať kabelku z kufra „Mini tasche from this kufor“.

Dominika
Miesto lemon som zákazníkom ponúkla tzv. “sajtron”

Štefan

Raz keď sme boli v Bazilike v Ostrihome sa anglickí turisti v mieste, kde sa dalo ísť buď pod kupolu alebo do veže pýtali môjho švagra kam vedú tie schody, on pohotovo odpovedal „Das ist way to bim bam tower“.

Ján
Môj kolega na služobke v DE pri obede so zákazníkom nevedel ako sa povie kačica, tak sa spýtal „Haben Sie bitte “ga-ga-ga”?

Lukáš
Kamarát na maturite z angličtiny odpovedal na tému jedlo. Keď sa ho profesorka opýtala na tradične slovenské jedla, začal hovoriť o haluškách s bryndzou, ale nevedel ako sa povie bryndza, tak zo seba vypustil "extract from sheep".

Radovan
Keď sa ma kolega v Anglicku v sklade prvý deň pýtal, že kde bývam, tak v snahe mu to priblížiť som mu povedal "near by benzin pump".

Peter
Ja som s mojou veľmi slabou nemčinou volal o kúpu auta po minúte som dostal nejakú neznámu otázku tak vravím Nemcovi „telefoniren zachvilen“ a položil som.

Laco
Kamoš bol úplne hlúpy z nemčiny a na mature mu povedali, že dáme ti 4 keď nám povieš aspoň aké zvieratká žijú v lese a on začal „die srne der vlke der brumen“ akože medveď hej.

Michal 
V Taliansku v kancelárii som povedal slečne „prepáčte, nemám penis (pene)" namiesto pero (penna), kolegyňa za ňou si chúďatko vypľula kávu.

Andrej 

Kamoš si chcel v Paríži kúpiť žemľu. Ale kým sa spamätal, že sa ho predavačka pýta, čo si želá a že nevie francúzsky, ani anglicky, tak zo seba vypustil: „Uno buchta please“.


 

Odporúčame