Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Objednal sa na vyšetrenie v Košiciach. Termín, ktorý dostal, rozhneval stovky Slovákov

  • Redakcia

Prečo si nepočkať tak dlho

Určite to poznáš z vlastných skúseností – chceš sa objednať na vyšetrenie k lekárovi, napríklad na magnetickú rezonanciu a termín, ktorý dostaneš, je veľmi často až o niekoľko mesiacov. Pomyslíš si: „Super, dovtedy môžem aj umrieť.“ Niečo podobné si zrejme povedal aj neznámy Slovák, ktorý sa objednal na vyšetrenie v spánkovom centre v Košiciach. Termín, ktorý dostal rozhneval stovky ľudí. Na kliniku sa totiž má dostaviť až o vyše dva roky.

Pod touto fotkou, ktorá pribudla do facebookovej skupiny „Nekŕmte nás odpadom“, sa strhla búrlivá diskusia. Mnohí ľudia sa hnevajú na zdravotný systém v našej krajine, ďalší toto i obdobné centrá obhajujú. Jeden z komentárov situáciu objasňuje takto: „Centier zmluvných s poisťovňou je málo, pacientov veľa. Väčšinou je jeden alebo dva monitory na takéto vyšetrenie, predsa desiatich pacientov nemôžu na seba poskladať. Samozrejme, ten termín nie je v poriadku, ale nie lekár je na vine, ale poisťovňa, ktorá nie je ochotná.“ 


 
 
Odporúčame