Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Slováci upozorňujú na porušovanie ľudských práv v Rusku. Vytvorili emotívne video o „lopte, do ktorej sa nekope“!

  • Redakcia

Video, ktoré by si mal pozrieť každý!

Včera sa v Rusku začali Majstrovská sveta vo futbale 2018. Práve v tento deň sa ľudsko-právna mimovládna organizácia Amnesty International Slovensko rozhodla  upozorniť na porušovanie ľudských práv v Rusku. Preto vytvorila neoficiálnu lopta tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale, tzv. UNKICKABALL, prvú loptu do ktorej sa nekope, reprezentujúcu základné ľudské práva a slobody, ktoré sú v Rusku porušované.

„Rusko sa stáva dejiskom MS 2018 vo futbale. V tejto krajine sa však dnes kope nielen do lopty, ale aj do ľudských práv. Pomôžte nám poukázať na túto tvár Ruska a pripojte sa k zápasu o ľudské práva tých, ktorí sú perzekvovaní za to, že upozorňovali na bezprávie,“ píše sa na stránke unkickaball.com. Ku kampani vytvorila organizácia aj emotívny spot, v ktorom podpísaním spomínanej lopty vyjadrili spolupatričnosť aj mnohé známe slovenské tváre, napríklad raper Tono S., Kristína Farkašová, Richard Stanke, Marek Majeský, youtuber Exploited a mnohí ďalší.
 
Odporúčame