Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Bratislavčanka založila instagramový profil, aby poukázala na zlé nemocničné jedlo na Slovensku

  • Redakcia

Svoju fotku môžeš poslať aj ty

Mnohí z nás už mali tú česť zažiť neslávno-slávne jedlo slovenských nemocníc. Samozrejme, nikto nečaká, že mu počas hospitalizácie bude naservírované jedlo sťa zo Michelinskou hviezdou ohodnotenej reštaurácie. No keďže si platíme zdravotné poistenie, potešila by aspoň zdravá, na vitamíny bohatšia strava. A tak vznikol nápad..

Mladá Bratislavčanka  bola dlhšie hospitalizovaná v nemocnici na Antolskej, v Bratislave. Po svojom gastronomickom zážitku sa rozhodla založiť instagramový profil s názvom „Nemocničné jedlo“.

„Vytvorili sme iniciatívu, aby sme upriamili pozornosť na jedlo, ktoré denne dostávajú chorí ľudia v nemocniciach. Snažíme sa získať čo najviac ľudí a prispieť tak k zmene a k lepším podmienkam aj pre našich a vašich blízkych. Priam alarmujúco chýbajú pacientom na tanieroch vitamíny a vláknina. Zároveň dostávajú málo kvalitné potraviny s nízkou nutričnou hodnotou. Strava má pritom pacientom pomôcť a nie naopak.  Ak sa človek chce vyliečiť, základ by mala byť vždy výživná a zdravá strava. V slovenských nemocniciach to tak, bohužiaľ, nie je. A strava, ktorú vidíte na fotkách, môže pacientom veľa krát skôr uškodiť, než pomôcť.“
 

 

Odporúčame