Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Video s jeho prvými krokmi videlo 23 miliónov ľudí! Romanko nikdy nemal chodiť, dnes inšpiruje svet

  • Redakcia

Malý veľký hrdina!

Keď bola mama dnes už 2-ročného chlapca menom Romanko Dinkel v 20 týždni tehotenstva, lekári jej oznámili zlú správu. Jej synovi bohužiaľ diagnostikovali vývojovú anomáliu chrbtice a miechy. „Očakávali sme, že si vypočujeme tie normálne veci, ako sú veľkosť hlavy, veľkosť nohy a všetky tie ostatné milé informácie . To, čo sme však počuli bolo, že má na mozgu extra tekutinu a ďalšiu tekutinu v chrbtici,“ prezradila Whitney Dinkel, Romankova mamina.



Napriek malej šanci sa rodičia nevzdávali a neprestávali dúfať. Romanko podstúpil operáciu ešte pred tým, ako sa narodil. Zvýšili sa tak šance na to, že by mohol v budúcnosti chodiť. 

„Musela som ho nechať niekoľkokrát spadnúť, aby vedel, že tam nebudem vždy na to, aby som ho chytila. Musel sa naučiť, ako sa zachytiť,“ ďalej prezradila Whitney. A možno práve to bol dôvod, že keď Romanko po dlhých a ťažkých tréningoch začal konečne chodiť, bol tak šťastný, že chcel svoje prvé kroky ukázať aj ich domácemu miláčikovi, Maggie. Romankova mamina zdieľala video z tohto momentu na Facebooku. V priebehu jedného týždňa si video získalo neuveriteľnú pozornosť. Videlo ho už viac ako 23 miliónov ľudí a malý bojovník Romanko sa stal inšpiráciou pre celý svet!
 

Romanko vo videu hovorí:
"Pozri Maggie, ja kráčam Maggie!"

Odporúčame