Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Známa slovenská výtvarníčka pomaľovala pre dobrú vec dvierka kuchyne!

  • Redakcia

Unikátny nápad s charitatívnym podtónom

Ivana Šáteková je nie len partnerkou rapera Brančiho Kováča alias Veca, ale i veľmi známou bratislavskou výtvarníčkou. Poznať ju môžeš aj vďaka jej nápaditým výšivkám, ktoré vtipne kritizujú stereotypy našej spoločnosti. Ivana nimi v našej krajine minulý rok spôsobila celkom veľký rozruch. 

No a rozruch sa jej podarilo v týchto dňoch vyvolať opäť. Ivana tentokrát prijala výzvu, aby svoju kreatívnu dušu zasvätila kuchyni, miestu na každodenné  rituály. Ako plátno jej poslúžili čierne matné dvierka kuchyne Oresi. Témy spoločného stolovania a zvykov inšpirovali Ivanu pre vznik netradičného premiérového umeleckého diela, v podobe troch lineárnych bielych kresieb s komiksovým nádychom a ironizujúcim výtvarným jazykom, s dobre namiešanou dávkou humoru, typickým pre jej tvorbu.



No a čo je na tomto netradičnom nápade najkrajšie? Všetko sa udialo pre dobrú a charitatívnu vec. Toto umelecké dielo si môžeš zakúpiť v prospech neziskovej organizácie Raná Starostlivosť, ktorej poslaním je podpora rodín s deťmi so zrakovým a viacnásobným znevýhodnením. A ak by si chcel tento unikát vidieť naživo, nájdeš ho na Hodžovom námestí, v  kuchynskom štúdiu Oresi, Bratislava Green Cube.





 
 

Odporúčame