Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Cestárov delíme na 3 hlavné skupiny

  • Redakcia

Posiela poslucháč Jozef...

Každého trápi každý deň niečo iné, niečo nové. Napríklad, poslucháča Jozef dnes trápia cestári..



 

Cestných (chodníkových) robotníkov delíme na tri skupiny:

1. rozkopávači - Majú za úlohu rozobrať a rozkopať povrch a vykopať jamu pre vkladačov. 2. vkladači - vkladajú a montujú rôzne veci ako káble, vodu, plyn alebo kanalizácie. Následne nastúpia 3. zakopávači a 4. finalizátori.


Keď zakopávači zahrabú jamu, nastúpia finalizátori, tí povrch vrátia do pôvodného stavu. Uhladia asfalt, nakreslia čiary alebo krásne vyrovnajú chodník a nasadia kvety.

V našom meste sú najšikovnejší rozkopávači. Svoju prácu robia čestne, rýchlo a zodpovedne, často aj tri, štyri mesiace vopred ako nastúpia vkladači. Aj vkladači pracujú zodpovedne, síce pomaly, ale zato chaoticky. Chvíľku vkladajú káble tu, chvíľku zas tam...Len aby zakopávači náhodou nemuseli nastúpiť skôr ako za päť, šesť mesiacov od rozkopania...

A finalizátori? Tí sú legendami, vieme, že existujú, výkazy a rozpočty hovoria o ich obrovských množstvách a kvalite. Len ich zatiaľ nikto živých nevidel...

 

Odporúčame