Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

10 prešľapov v známych filmoch, ktoré si si určite nevšimol

  • Redakcia

To budeš len pozerať!

Väčšinu filmov v tomto zozname určite videl každý z nás. Po prvom pozretí by ti ani nenapadlo, že mnohé z nich obsahujú závažné „dobové“ chyby. Ide najmä o rekvizity a kostýmy hercov. Jednoducho sa tam objavili, aj keď tam nemali čo robiť. Poďme na konkrétne príklady.


1. Statočné srdce

Je to irónia, no národný hrdina Škótska, William Wallace, nikdy nenosil kilt. Podľa historikov sa tento odev objavil až v 16. storočí, pričom tento film sa odohráva v roku 1298.




2. Divoký Django

V celom filme postava Jamieho Foxa nosila tmavé slnečné okuliare. Avšak, film sa odohráva v roku 1858, prvé slnečné okuliare sa objavili v USA až v roku 1929.




3. Desať božích prikázaní

Vo filme je veľa historických nepresností.  V tomto historickom filme môžete vidieť Anne Baxter ako krásnu Nefertiti oblečenú do hodvábnych modrých šiat. Táto farba však v tom období v Egypte ešte neexistovala. To isté platí pre podprsenky - vtedy ešte neboli vynájdené.




4. Hriešny tanec

V takmer celom filme má Baby (čítaj Bejby) oblečené krátke šortky, ktoré boli populárne v 80. rokoch. Film sa odohrá v 60. rokoch.




5. Letec

V tomto známom filme sa herec Brent Spiner objavil v okuliaroch bez rámu. Film sa odohráva v roku 1920, takéto okuliare vynašli až v 50. rokoch.




6. Zachráňte vojaka Ryana

V tomto kultovom filme o vylodení v Normandii v roku 1944 majú vojaci obuté čierne topánky. No tie sa v americkej armáde objavili až v 49-tom. Pred tým nosili topánky vyrobené z hnedej kože.




7. Amadeus

Mozart mal v tomto filme viacero odev so zipsom. Je to divné, keďže ten bol vynájdený až 120 rokov po smrti tohto rakúskeho skladateľa.




8. Pearl Harbor

Počas druhej svetovej vojny žiadna slušná americká žena neopustila dom bez pančúch.




9. 300

Žiaden Sparťan by nechodil do boja v nepohodlnom dlhom plášti. Okrem toho, každý bojovník v tej dobe nosil pancier, ktorý chránil jeho trup. Avšak, tento film je práve o dokonalých mužských telách.




10. Chyť ma, ak to dokážeš

Herečka Amy Adamsová tu hrá veľmi roztomilé dievča so strojčekom na zuboch. V tej dobe avšak takéto „rovnátka“ neexistovali.


Odporúčame