Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Z vojnou zničeného, sýrskeho mesta ľudia utekajú. Tento muž však zostal, aby sa postaral o opustené mačky

  • Redakcia

"Pretože niekto, kto má v srdci súcit s človekom, má v ňom aj súcit s akoukoľvek živou bytosťou"

Zoznám sa s Mohammadom Alaa Aljaleelom, tiež známym pod prezývkou „mačací muž z Halabu“ (sýrske mesto Aleppo). Napriek veľkej tragédii a devastácii, ktorá sa vo vojnou zničenom meste deje, Mohammad je pevne rozhodnutý v ňom zostať. Podľa jeho slov – bez ohľadu na to, čo sa stane, chce sa postarať o všetky opustené a túlavé mačky. 



Občianska vojna sa v tomto sýrskom meste začala v roku 2011. Od vtedy z neho zo strachu o holý život utieklo už viac ako 40.tisíc ľudí. Mohammad pred vojnou pracoval ako elektrikár, keď sa však konflikt vyostril, začal pracovať ako šofér sanitky, aby mohol zachraňovať ľudí v núdzi a neskôr dokonca založil útulok pre mačky z ulice.



Všetko sa začalo 20 mačkami, dnes ich je viac ako 100. „Keď ľudia z mesta odišli, mačky začali ku mne prichádzať samé. Niektorí ľudia mi ich dokonca sami nosili, pretože vedeli, že sa o ne postarám,“ povedal Mohammad. 



Raz za Mohammadom prišlo malé dievčatko. „Plakalo, keď mi mačiatko dávalo do rúk. Opúšťali krajinu. Povedalo mi, že mačička jej bude veľmi chýbať a poprosilo ma, či by som jej mohol posielať fotky. A tak tak robím až do dnes,“ prezradil Mohammad.



Pretože niekto, kto má v srdci súcit s človekom, má v ňom aj súcit s akoukoľvek živou bytosťou.




 
Odporúčame