Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Búrka Ophelia priniesla na Britské ostrovy nevídaný úkaz – penové tsunami

  • Redakcia

Vau!

Súčasná hurikánová sezóna priniesla sériu silných, ničivých živlov, ktoré spôsobili spúšť po celom Karibiku, ako aj v štátoch Texas a Florida v USA, no ani Európa neobišla na prázdno. Britské ostrovy si "užili" čiastočnú silu hurikánu Ophelia, ktorý najprv naberal na sile, no tu sa dostal už len vo forme tropickej búrky. Hurikán Ophelia na začiatku sprevádzal vietor s rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu a nachádzal sa približne 1200 kilometrov juhozápadne od portugalského súostrovia Azory. S touto búrkou opäť vznikol rekord v počte po sebe nasledujúcich búrok, ktoré dosiahli silu hurikánu.  

Búrka zasiahla Írsko a presúvala sa cez západné Škótsko, severný Wales až do oblastí severného Anglicka. Bola najsilnejšou búrkou, ktorá zasiahla Írsko a Veľkú Britániu od roku 1961. Táto búrka bola však niečím výnimočná. Mesto Cleveleys sa vďaka sile Ophelie kúpalo v pene z rozbúreného oceánu. Tento fenomén síce vyzeral zaujímavo a hravo, no vodičom, a obyvateľom spôsoboval veľké problémy. Cesty a chodníky, ktoré boli pokryté penou, boli extrémne šmykľavé. 











Odporúčame