Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

7 sladkostí ideálnych na dnešný večer!

  • Redakcia

Nechajte sa inšpirovať nápadmi na halloweenske sladkosti. Párty môže začať.

Nechajte sa inšpirovať nápadmi na halloweenske sladkosti.
Párty môže začať.


 
Upečte si cupcake podľa svojej chuti. Základ môže byť akýkoľvek. Dôležitý na tomto koláčiku je vrch.
 
Potrebujete naň (množstvo 18 košíčkov):
  • vanilková poleva
  • 18 marshmallows
  • lízankové tyčinky alebo špajdle
  • čiernu potravinársku farbu a špáradlo, aby  ste nám mohli nakresliť tvár
  • 72 sladkých praclíkov obalených v jogurte (ak zoženiete, ak nie, kúpte slané praclíky a polejte ich bielou čokoládou)
Zastrčte lízankovú tyčinku do marshmallows a špáradlom namočeným v potravinárskej čiernej farbe nakresli tvár. Nechajte zaschnúť.
Ak nemáte praclíky v jogurte, využite čakanie na rozpustenie bielej čokolády vo vodnom kúpeli. Slané praclíky v rozpustenej bielej čokoláde ponamáčajte, špajdľou uvoľnite otvory v praclíku a nechajte na mriežke stuhnúť (prípadne dajte do chladničky, aby to bolo rýchlejšie).
Keď máte hotové praclíky a zaschnutú tvár kostry, opatrne lízankovú tyčinku prevlečte stredným otvorom prvého praclíku. Zaistite ho bodkou polevy. Ostatné dva dajte rovnako. Ak už máte 3 páry rebier, zapichnite tyčinku do koláču.
Pre ruky nožom rozdeľte praclík pozdĺžne a vrchnú časť s kopčekmi zasuňte do prvého praclíku. Zaistite polevou.
Na svete máte kostričky.





Tortu si spravte takú, akú máte najradšej. Podstatné je, aby mala navrchu krém.  
 
Na dekoráciu torty potrebujete:
  • 4-5 čokolád (kvalitná horká alebo na varenie)
  • 50g masla
  • čistý plastový sáčok (2ks)
  • papier na pečenie
  • sušienky rôzneho tvaru
  • bielka a múčkový cukor na duchov
Rozpustite si vo vodnom kúpeli 3 čokolády a 50g masla. Nožíkom alebo špachtľou na polevu zmes aplikujte na okraj torty. Ostatok využite na namočenie sušienok, polevu a výrobu čokoládových stromov.
Natlačte rozpustenú čokoládovú zmes do plastového sáčku, ktorému odstrihnete koniec. Na papier na pečenie si vytvarujte čokoládové stromy a nechajte stuhnúť (pokojne v chladničke).
2 čokolády nastrúhajte a posypte nimi vrch torty.

Bielka vyšľahajte do tuha. Postupne pomaly pridajte cukor podľa chuti. Zmes dajte do druhého plastového sáčku a vytlačte si duchov na papier na pečenie. Snehových duchov dajte do trúby a pečte 15 minút na 150 °C a ďalších 10 minút na 50 °C. Na hotových snehových duchov spravte oči čokoládovou polevou.

Sušienky si rôzne ponamáčajte do čokolády a polevou v sáčku na ne napíšte dátumy (na celočokoládové môžete použiť cukrovú polevu alebo špáradlom dátum do čokolády vyryť).
Stuhnuté čokoládové stromy opatrne vylúpnite z papieru na pečenie. Všetko pekne poukladajte na tortu a žnite obdiv :-)





Použite akékoľvek oválne sušienky. Vyberte podľa svojej chuti. Vyhrajte sa s vrchom.
 
Potrebujete naň:
  • vanilkovú polevu alebo cukrovú polevu na perníky
  • čistý plastový sáčok na aplikáciu polevy
  • lentilky
Je to veľmi jednoduché. Polevu vanilkovú alebo cukrovú dajte do plastového sáčku, natlačte do rožteka a jeho koniec odstrihnite. Na keksoch vytvorte obväzový vzor a kým vám to stuhne, zatlačte múmiám lentilkové oči. 





Vo vnútri pohára môže byť akýkoľvek čokoládový krém. Môžete dokonca vrstviť.

Napríklad:
  • spodnú vrstvu spraví gaštanové pyré,
  • naňho pôjde vrstva parížskeho krému,
  • potom rozpustená čokoláda s maslom a šľahačkou,
  • nato postrúhaná čokoláda a 
  • napokon sušienka s čokoládovým nápisom RIP. 





Jednoduchšie sa to ani nedá. Z bielkového snehu vytvarujte jednoduchých duchov alebo mozočky a hotovo.
 
Potrebujete:
  • bielka
  • práškový cukor
  • trochu čokoládovej polevy
  • čistý plastový sáčok
Bielka vyšľahajte do tuha. Postupne pomaly pridajte cukor podľa chuti. Zmes dajte do druhého plastového sáčku a vytlačte si duchov alebo mozočky na papier na pečenie. Dajte do trúby a pečte 15 minút na 150 °C a ďalších 10 minút na 50 °C. Na hotových snehových duchov spravte oči čokoládovou polevou.





Pozrite si recept na brownies, aký sa vám bude pozdávať najviac. Po upečení na štandardnom plechu vyrežte, miesto obyčajných štvorcových koláčikov, koláče v tvare rakvy. Dozdobte cukrovou polevou, nechajte stuhnúť a máte hotovo.





Bez otráveného jabĺčka by americký Halloween nebol ono.
 
Zožeňte si:
  • 6 stredne veľkých jabĺk + 6 halúzok
  • 2 hrnčeky cukru
  • ¾ hrnčeku vody
  • ½ hrnčeku kukuričného sirupu
  • ½ polievkovej lyžice potravinárskeho    červeného farbiva
  • teplomer
Cukor, vodu, sirup a farbivo zmiešame do jedného hrnčeka. Privedieme do varu a stiahneme na nižšiu teplotu. Vložte do nádoby teplomer a čakajte, kým teplota dosiahne 300-310 stupňov. Bude to asi za 20 minút. Po dosiahnutí správnej teploty hneď stiahnite z ohňa a rýchlo ponamáčajte jablká. Nechajte vychladnúť na papieri na pečenie.
Odporúčame