Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Najnovšia móda roku 1990

  • Redakcia

Všetci chceli vyzerať ako z Beverly Hills 902 10!

V roku 1990 zaplnila ulice úplne nová móda. Takzvaná špinavá móda, teda flanelové košele, topánky s podrážkou, roztrhané džínsy, veľa džínsov či kapsáče. Všetci chceli vyzerať ako hrdinovia z Beverly Hills 902 10. Športový vzhľad bol jednoducho trendy, dopĺňal sa jasnými farbami a honosnými šperkmi. V móde boli aj krátke sukne, farebné, obtiahnuté.

Ženy v roku 1990 pomaly zabúdali na vypchaté saká a ostré línie. Chceli byť v podstate pohodlnými bábikami. Nosili flanelové tričká s úzkym strihom. Alebo naopak veľmi veľké strihy. Každopádne, dobré bolo ak odhaľovali aspoň kúsok brucha. Na nohy klasické džínsy, najlepšie trošku voľnejšie, no vždy trendy roztrhané. Muži chceli vyzerať ako Brandon z Beverly Hills, prípadne ako Dylan. Nosili mimoriadne voľné nohavice, zatiahnuté opaskom. Navrch obyčajné tričká alebo flanelky s krátkym rukávom. Jednoducho móda ulice! Muži v tej dobe nosili aj obleky. Voľné obleky so širokými ramenami. Keď zafúkal vietor, skoro ako šarkany vyzerali.

ZHRNUTIE: Nosilo sa všetko, čo sa dovtedy nenosilo. Nová doba, nová móda.

Pozrite si, najnovšie módne hity z roku 1990









 



VIDEO: "Gianni Versace" Spring Summer 1990


 














Odporúčame