Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

14 psychologických trikov, ktoré vám môžu pomôcť

  • Redakcia

Možno vám pomôžu, možno niečo vyriešia a možno nie...


Našli sme na stránke distractify.com 20 psychologických trikov, ktoré môžu mnohé veci zmeniť, resp. môžu vám pomôcť dosiahnuť to, čo chcete. My sme z nich vybrali len 14, ktoré by podľa nás mohli aj vyjsť. Prečítajte si ich:

1. Zrkadlo dokáže zázraky
Ak pracujete v kancelárii (v miestnosti), v ktorej sa stretávate s ľuďmi, dajte si za seba zrkadlo. Uvidíte, čo to spraví. Ľudia sa pri pohľade na seba budú správať (výnimočne) milo.


2. Nohy dokážu hovoriť

Sledujte nohy človeka, s ktorým sa bavíte. Ak sú špičky otočené od vás, človek sa už v konverzácii necíti pohodlne. Ak sú otočené priamo k vám, človek sa chce ešte rozprávať.

3. Chcete celú odpoveď? Mlčte!
Niekomu položíte otázku, no človek sa vyhýba odpovedi. Neodpovie dostatočne. Pozerajte mu do očí a mlčte. Buďte ticho. Človek podvedome vycíti, že odpoveď vám nestačila a bude pokračovať v rozprávaní. Jedine, že nie.

4. Žuvačka ničí nervozitu
Ste často nervózny? Ste v stresujúcej situácii? Dajte si žuvačku. Oklamete vlastný mozog.


5. Vyžarujte dobro
Väčšina ľudí rado rozpráva o sebe. Vyvolajte v nich pocit, že vás to zaujíma, pýtajte sa ich veľa súkromných otázok a oni vám povedia veci, ktoré by ste sa inak nikdy nedozvedeli.

6. Humor je zbraň
Toto platí najmä pri prvom stretnutí. Skúste byť vtipný, rozosmejte človeka a on si vás takto bude pamätať do konca života. Bude vás chcieť stretnúť aj nabudúce.

7. Kývajúca hlava
Ak niekoho o niečo žiadate, prikyvujte počas toho hlavou. Vraj tým až o 85% zvýšite šancu, že človek bude súhlasiť.


8. Babička vás upokojí

Často zúrite v aute, najmä na človeka pred vami? Predstavte si, že je to vaša babička.

9. Tvárte sa sebavedomo!
Množstvo ľudí nevie, aký je rozdiel medzi inteligenciou a sebavedomím. Čo znamená, že ak budete vyzerať, že viete, čo robíte a o čo ide, ľudia vás budú automaticky považovať za inteligentnejšieho.

10. Pomáhajte
Pýtajte sa ľudí, či nechcú s niečím pomôcť. Robte láskavosti. Aj keď ich odmietnu, pamätať si to budú.

11. Pozerajte pred seba
Ak idete po chodníku, kde je veľa ľudí, pozerajte len pred seba. Ľudia sa vám automaticky začnú vyhýbať , pretože vyzeráte sebavedomo) a tak nedôjde k žiadnym kolíziám.


12. Blízkosť dokáže divy
Ak chcete, aby niekto urobil prácu za vás, prípadne chcete od niekoho maličkosť, sadnite si vedľa neho. Napríklad počas porady. Začne sa cítiť bezpečnejšie, takže nebude namietať. Platí to aj vtedy, keď očakávate, že vám niekto vynadá. Sadnite si pred tým vedľa neho.

13. Začiatok a koniec
Ľudia si väčšinou pamätajú len začiatok a koniec rozhovoru. Takže to podstatné si pripravte najmä na záver.

14. Pokoj lieči
Vždy zostaňte pokojný. Napríklad, ak je na vás niekto nahnevaný, zostaňte celý čas pokojný. Neskôr dotyčnému dôjde, že chyba je asi na jeho strane. Bude cítiť vinu.

Odporúčame