Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Skupina HRDZA predstavuje nový vianočný klip, venovaný všetkým novorodeniatkam

  • Redakcia

Vypočuj si krásnu novinku

Skupina Hrdza vydala nový vianočný singel Žehnaj dieťa. Je to autorská pieseň lídra skupiny, Slavomíra Gibartiho, ktorá nevznikla primárne k Vianociam, ale napísal ju koncom septembra pre svoju tretiu dcérku, ktorá sa má narodiť koncom roka. 


„Myslel som si, že zostane v šuflíku, ale dlho si tam neoddýchla. Pieseň je o tom ako rodina, príbuzní a známi prajú všetko dobré do života novonarodeniatku. V piesni hrám na mandolínu, ktorá u mňa visela na stene asi 12 rokov a večer pred nahrávaním som ju náhodou zobral do ruky a oprášil,“
  povedal o skladbe Slavo.

V refrénoch spieva detská spevácka skupina Šafolka zo Smižian a slohy si rozdelili speváčka Susanna Jara, ktorá ich spieva po rusínsky a slovenský text Slavo. Videoklip  nakrúcali so známym režisérom klipov Jaroslavom Jarisom Vaľkom koncom novembra a začiatkom decembra 2017 postupne vo Vysokých Tatrách, v interiéri drevenice rezortu Chaty Rozprávkovo v Tatranskej Lomnici a vonkajšie scény v Ždiari. 

„Šťastie nám hojne prialo, lebo práve v obidve soboty, kedy sme točili, napadal sneh a prišla zima, a naozaj to vyzeralo ako na Vianoce. V Ždiari, keď sme začínali točiť scény s kočom        a konským záprahom, bolo dokonca mínus 9 stupňov. Atmosféra pri natáčaní bola veľmi príjemná, ako keby sa na Vianoce zišla jedná veľká, asi 70 členná rodina." 
 
Odporúčame