Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Google chce odpočúvať hovory

  • Redakcia

Ak bude počuť v pozadí hovoru dážď, pošle vám reklamu na dáždniky

Vyhľadávač, e-mail, prehliadač, operačný systém Andoid - neplatíme za ne peniazmi, no stratou istého súkromia. Google už dnes dokáže posielať reklamu do telefónov, podľa ich polohy. Ide o reklamu založenú na polohe.

Napríklad, ak si zavoláte z hokejového zápasu, kde sa momentálne nachádza 10 000 ľudí, Google vám automaticky pošle reklamu na stávkovú kanceláriu. Alebo, ak bude počut v pozadí telefonátu dážď, automaticky vám pošle ponuku na dáždniky. Možnosti tohto využitia sú nekonečné.

Okrem iného, Android nebude iba počúvať, ale aj pozerať. Reklamné bannery na displeji sa totiž budú meniť podľa toho, čo sa práve deje pred objektívom fotoaparátu telefońu či tabletu. Rozpoznať môže miesta, miestnosti či ľudí.

Celú technológiu si gigant Google patentoval, čo znamená, že ju na sto percent spustí. "Patentujeme nápady našich zamestnancov. Niektoré sa do praxe dostanú, iné nie," povedal hovorca Google. Pokiaľ sa však nový reklamný systém rozbehne naplno, Google musí počítať aj s protestami kvôli porušovaniu ochrany súkromia. "Patent samozrejme počíta aj s tým, že funkciu pôjde vypnúť alebo pozastaviť. Predovšetkým bude potrebné pripojenie na internet".


(Zdroj: http://mobil.idnes.cz)
 
Odporúčame