Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Juraj to už nevydržal. Spísal, čo si myslí o šoféroch so značkou PB.

  • Redakcia

Prečítaj si päť základných bodov...

Každému z vás dáme priestor na to, aby ste si mohli uľaviť. Tak ako poslucháč Juraj: „Nazdar chalani! Po uvážení, a zvlášť stresujúcej cesty z práce domov, som sa rozhodol, aby ste spoznali fenomén Slovenských ciest - Maríkovcov (odvodené od obcí Horná a Dolná Maríková (čistá Horná-Dolná).

Tým myslím všetkých šoférov s ŠPZ-tkou PB. Oni to majú podľa môjho uváženia a logiky asi takto.. urobia si vodičák a potom si každý jeden zaplatí kurz - "Jazdiť ako idiot" - to je u nich asi povinné, pre vydanie preukazu, alebo neviem.. No poďme k jednotlivým bodom.“




1. HMLOVKY .. Hmlovky musia byť.. Je úplne jedno, či je večer a 20min stojíš na jednom mieste v kolóne uprostred osvetleného mesta, alebo je 15.júla. uprostred obeda keď svieti slnko, hmlovky musia byť.. Správny Maríkovčan si nekupuje auto bez hmloviek !!!

2. RÝCHLOSŤ JAZDY .. Ak na SVK platí 90 mimo obce, 50 v obci, tuto na to zabudnite.. obec - 30, mimo obce 60, v prípade ak prší, je hmla, nesmieš ísť viac než 45-50 ani mimo obce..  (ideál je mať za sebou aspoň tých 15 áut v nedeľu večer)

3. ŽELEZNIČNÉ PRIECESTIA .. Na každom priecestí zastaviť zo pár sekúnd postáť a až tak ísť ďalej.. Nevadí, že si na hlavnej ceste, kde nie je stopka, ale signalizačné zariadenie a bliká nabielo (môžeš ísť cezeň 50-tkou) .. NIE!! zastaviť jednoznačne a skontrolovať si to sám!!

4. ODBOČOVANIE .. Ak ideš po hlavnej a odbočuješ doľava.. 100m pred ňou musíš pribrzdiť na rýchlosť chôdze, počkať, či náhodou ešte čosi nepôjde, aby si mohol zastaviť... a ak náhodou je stále ten pruh oproti prázdny tak zastaviť a potom pomaly zo zúfalstvom odbočiť s pocitom, že si nemohol stáť aspoň 20 sekúnd a dávať prednosť...

5. JAZDNÉ PRUHY
.. Síce sa cesta delí už takmer kilometer (vľavo na kruháč, vpravo ďalej v jazde) Musíš ísť celý čas v tom opačnom a v poslednom metri, keď už končí prerušovaná čiara zrazu hodiť smerovku a stočiť volantom do toho opačného.. Vopred sa radiť do toho správneho, jednoznačne zakázané!!

Prepáčte, že som sa tak rozpísal, ale som si musel vyliať dušu. Bežná 20min cesta domov, za Maríkovcom trvá aj 50min.. oni sú borci.. Dúfam, že im navrhnú nejaké mýto za používanie ciest aj v iných okresoch a krajoch. Verím, že mnoho vodičov z okolia Žiliny dá za pravdu.

Odporúčame