Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Najsexi rapper Slovenska

  • Redakcia

Ktorý to je podľa vás? Zahlasujte za svojho favorita...

Hosťom stredajšej rannej show Fun rádia bol slovenský rapper Vec. Práve preto sme sa rozhodli vyhlásiť nezvyčajnú, no zaujímavú  anketu: Najsexi rapper Slovenska pre rok 2012.

Zahlasujte za svojho favorita a doprajte mu pocit, aký zažívajú len krásky na súťažiach krásy:

1. EGO
Michal "EGO" Straka je slovenský raper z Piešťan, ktorého začiatky pôsobenia siahajú do roku 1996. Je členom skupiny Kontrafakt spolu s Rytmusom a DJ Anysom.

V druhej polovici 90. rokov odišiel na rok do Kanady, odkiaľ ho po 9 mesiacoch za graffiti a vandalizmus vyhostili. V roku 2001 sa stretáva s raperom Rytmusom, a vzniká skupina Kontrafakt. Najprv skupina vystupovala pod názvom Déjavu.

Úspech kapely Kontrafakt pokračoval aj v roku 2004, kedy vydali svoje debutové CD E.R.A. vo vydavateľstve Sony Music, s ktorým sa dostali medzi najpredávanejších interpretov na Slovensku. V roku 2007 vydal Kontrafakt album Bozk na rozlúčku, ktorý vyšiel v Rytmusovom vydavateľstve Tvoj Tatko Records. Predalo sa ho viac ako 20 000 kusov.

Ego vyštudoval právo, je takmer tri roky ženatý a na svete má svoj prvý sólový album "J*bo", ktorý bol jedným z najdiskutovanejších albumov niekoľko mesiacov.


         



2. Čistychov
Čistychov je známy bratislavský rapper, ktorého vlastné meno je Daniel Chládek.

Čistychov sa venuje rapu od roku 1996, kedy bol členom skupiny L.U.Z.A.. Skupina L.U.Z.A. sa v roku 1999 spojila skupinou Drvivá menšina a spolu založili novú hip-hopovú skupinu Názov Stavby.

V roku 2004 vydal Čistychov sólový album s názvom Né, produkt. Z toho albumu je známa najmä skladba Hanba Ti, ku ktorej bol vytvorený i videoklip. Čistychov vydal i ďalšie sólové albumy, a to Posledný doberman (2008) a Rap/Evolúcia (2011).

V súčastnosti pôsobí Čistychov najmä ako sólový rapper.
 
            




3. Rytmus
Patrik Vrbovský, známy najmä pod umeleckým menom Rytmus  je slovenský raper, ktorý na hip hopovej scéne pôsobí od roku 1992.

Už vo veľmi mladom veku sa stal breakerom pod taktovkou takých tanečníkov ako Fredy Ayisi, Karol Zajac či Laci Strike. Dostal sa aj k rapu, najprv rapoval po anglicky, neskôr začínal rapovať po slovensky. V tej dobe sa ako "Pa3k Metamorfolord" stal najlepším freestylerom na Slovensku.V roku 2001 stretol rapera Ega a DJ Aneša, ktorí spolupracovali vzájomne už aj predtým, napríklad v kapele Prízrak v 90. rokoch. Rytmus sa teda stal zakladateľom úspešného hip-hopového tria Kontrafakt.

V súčastnosti patrí Rytmus k najlepšie zarábajúcim ľuďom v slovenskom šoubiznise, dal sa dokopy so speváčkou Darou Rolins a spoločne porotcujú v speváckej súťaži.

            



4. VEC
Branislav Kováč, známy najmä pod umeleckým menom Vec je slovenský rapper, DJ, hudobný producent a moderátor.

Často je označovaný ako veterán alebo ako legenda slovenského hip-hopu. Spolu s Midim tvorili skupinu Trosky. Narodil sa v Zlatých Moravciach, no neskôr sa presťahoval do Bratislavy.

Vec okolo roku 1992 spolu s Midim založil skupinu Trosky. Istý čas patrili k Zvuku ulice, neskôr v roku 1997 vydali pod vydavateľstvom Sony BMG album Trosky, ktorý bol jeden z prvých oficiálnych slovenských hip-hopových nosičov.

Vec neskôr pôsobil najmä sólovo. V roku 2004 sa objavil ako producent na deme skupiny Moja Reč a na EP "Jednašeska ftvojom klube" od H16 a začal pracovať na prvom sólovom albume Dobré Ráno. Album vyšiel v marci 2005 okrem CD aj na vinyle, bol ocenený zlatou platňou za predaj a tiež získal Aurela za najlepší album v kategórii Hip-Hop/Rap.

            



5. Majk Spirit
Michal Dušička , známy najmä pod umeleckým menom Majk Spirit (predtým používal mená Dylema, Koko Šajs a Koko Najs) je slovenský rapper a člen skupiny H16.

Svoje prvé texty začal písať okolo roku 2000 ešte ako súčasť zoskupenia B5 (Brána Petržalky). Prvé skladby nahrával v domácich podmienkach cez magnetofón na kazety. V roku 2001 vznikla jeho prvá oficiálna skladba s názvom "Poézia ulice", na ktorej spolupracoval Suvereno. V roku 2002 nahral sólové skladby "Viera" a "Byť či nebyť" a spolu so Suverenom, Cigom a DJom Wugym absolvujú prvé malé vystúpenia. H16 v tom čase ešte bola len pouličná banda a graffiti crew. V roku 2011 vydal svoj prvý sólový album Nový človek a tiež vyhral 2 ocenenia v ankete Slávik - objav roka a cenu za najlepší videoklip roka.

Majk Spirit meria okolo 194 cm a vyštudoval management a biznis na City University v Bratislave.

           



6. OPAK
Milan Janáči, známy pod umeleckým menom Opak, je slovenský rapper, producent, spevák a člen bratislavskej hip-hopovej skupiny AMO.

So skupinou AMO vydal dva albumy a ako sólový interpret vydal v roku 2008 album Otvorenie. Tiež sa podieľal na výrobe muzikálu Príbeh ulice a venuje sa aj hľadaniu nových talentov v súťaži Vytiahni svoj majk.

Medzi ďalšie projekty, na ktorých Opak v roku 2010 pracoval bolo pokračovanie muzikálu Príbeh ulice 2, druhé pokračovanie súťaže Vytiahni svoj majk a tiež produkoval štvrtý album speváčky Mishy. Pre televízny projekt Nesmrteľní koncom roka 2010 nahral Opak spolu s Mishou skladbu "Mal som...", ktorá by sa v rámci projektu mala objaviť vo filme Fejs.

Opak vlastní nahrávacie štúdio Zion 5, kde sa okrem nahrávania venuje aj mixu a masteringu.

             



7. DNA
Roman Szabó, známy pod umeleckým menom DNA (kedysi Dena), je slovenský rapper, producent a člen bratislavských hip-hopových skupín Drvivá Menšina a Názov Stavby.

Spolu s Názvom Stavby vydal v roku 2002 album Reč naša, spolu s Drvivou Menšinou ďalšie dva albumy a v roku 2008 vydal svoj debutový sólo album LOVE (peňáze/láska).

V roku 2009 vydal DNA pokračovanie svojho debutu s názvom LPL part II., kde sa nachádzali remixy pôvodných skladieb a zopár nových skladieb. Ku skladbe „Najľahšie je to vzdať“, ktorá bola súčasťou projektu Ministerstva školstva SR s rovnakým názvom, bol urobený aj videoklip.

DNA je majiteľom vydavateľstva VSZ (V sieti zla).

            



Odporúčame