Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Svetový deň boja proti drogám

  • Redakcia

Adela, Sajfa, Rytmus, Martin Valihora, Táňa Pauhofová o drogách..


 
Dnes, 26. júna, je Svetový deň boja proti zneužívaniu drog a nelegálnemu obchodovaniu s nimi. Úrad OSN pre drogy a kriminalitu dlhodobo vedie medzinárodnú kampaň na zvýšenie vedomia si vážnosti problematiky nelegálnych drog pre spoločnosť ako celok a osobitne pre mladých ľudí. Cieľom kampane je získanie širokej podpory a inšpirovanie ľudí, aby pôsobili proti zneužívaniu drog a nabáda mladých, aby uprednostnili svoje zdravie pred užívaním drog. Drogy vedia zlepšiť, ale aj poškodiť zdravie, podľa typu, množstva a účelu použitej drogy. Napríklad, morfium zmierňuje bolesť, ale heroín môže byť vysoko návykový. A to je dôvod prečo drogy a užívanie drog potrebujú kontrolu.
 

Tejto téme sa venovali v Rannej šou Fun rádia aj Adela so Sajfom, ktorí si do štúdia pozvali známe osobnosti z oblasti umenia - bubeník Martin Valihora, herečka Táňa Pauhofová a rapper Patrik "Rytmus" Vrbovský, aby sa otvorene porozprávali na tému drog. Vypočujte si:

Fun Play

Svetová kampaň proti drogám vyzýva osobitne mladých ľudí, u ktorých je dvojnásobne vyššia pravdepodobnosť užívania drog ako u dospelých, chrániť si svoje zdravie. Prvým krokom je získať fakty o drogách. Pre mladých ľudí, všeobecnú verejnosť a odborníkov sú dostupné aj nástroje prevencie užívania drog alebo liečby drogovej závislosti. Do kampane sa môže zapojiť rodičia, učitelia a iné zainteresované osoby. Existuje veľa spôsobov, ako sa zapojiť, vrátane šírenia informácie o kampani a organizovania informačných a inštitucionálnych podujatí pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti zneužívaniu drog a obchodovaniu s nimi 26. júna. Všetci môžeme zohrať úlohu pri propagovaní zdravia vo svojej spoločností/ okolí.
(Zdroj: infodrogy.sk)
Odporúčame