Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Fotky z natáčania klipu

  • Redakcia

Skladbu "Miesta" naspievala s Adamom Ďuricom...


 
Premiéra očakávanej novinky Zuzany Smatanovej s názvom „Miesta“ je tu! Nová skladba je o momentoch vo vzťahu dvoch ľudí, ktoré nazývame „tichá domácnosť“. Autorkou hudby aj textu nového duetu je samotná speváčka. „Pesnička Miesta je o vzťahu. O chvíľach, kedy medzi dvoma milujúcimi ľuďmi nastane zvláštne ticho. Keď sa prestanú vo vzťahu rozprávať. Vtedy sa začnú sami sebe vyhýbať a opúšťať miesta, kde predtým spolu trávili spoločné chvíle. Je tam chladné napätie, ktoré nevedia prelomiť. Chcú nájsť zase cestu späť, ale nevedia ako. Pritom sa iba stačí úprimne rozprávať a vysvetľovať si hoci aj malé nedorozumenia." Vysvetľuje Zuzana Smatanová.

Dnes má premiéru nielen samotný duet „Miesta“, ale aj videoklip! Klip „Miesta“ režírovala Paulína Mačáková a nakrúcal sa dva dni v dvoch rôznych priestoroch. V starej plavárni a v byte v centre Bratislavy, kde žije rodina s dvoma deťmi. Zuzana Smatanová aj so štábom museli urobiť v byte rodiny poriadny neporiadok!
 
ZUZANA SMATANOVÁ A ADAM ĎURICA - MIESTA


„Deti z nás mali najprv malý stres, ale nakoniec aj zábavu. Hľadala som byt s patinou, starší, bez zásahov modernej doby. Veľmi dlho trvalo, kým som taký byt vďaka kamarátovi našla. Počas nakrúcania sme použili špeciálny sneh. Ten sa síce netopí, ale keďže bol veľmi jemný, bol všade rozfúkaný, takže sme im urobili v byte pekný neporiadok. Najmä v spálni, ktorá bola celá zasnežená. Všetko sme však nakoniec krásne upratali, vysávali sme ako profesionálna upratovacia čata.“ Smeje sa Zuzana. Novinku „Miesta“ naspievala Zuzka so spevákom Adamom Ďuricom, s ktorým si neuveriteľne hlasovo sadli. „Už pri skladaní piesne Miesta som vedela, že ju nebudem spievať sama, ale urobím z nej duet. Prvé meno, ktoré mi napadlo bol Adam Ďurica. Adam je šikovný spevák, muzikant a veľmi fajn človek, takže spolupráca s ním bola veľmi príjemná. Bola to pre nás veľká zábava, vieme sa do nekonečna rozprávať o všetkom možnom a vieme aj blbnúť, takže ktorýkoľvek moment strávený pri vytváraní tohto spoločného diela bol skvelý, inšpiratívny a zábavný...“ Teší sa Zuzana.
 
Pieseň „Miesta“ sa rozhodla Zlatá Slávica vytvoriť pod taktovkou nového producenta Mareka Rakovického zo skupiny Lavagance. „Čo sa týka spolupráce s Marekom Rakovickým, chcela som vyskúšať pohľad niekoho nového a myslím si, že Marek pesničku pochopil presne tak, ako som ju napísala a dal jej krásnu, citlivú atmosféru.“ Vysvetlila Zuzana.
 
Odporúčame