Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Recept: Pečiatkové sušienky

  • Redakcia

Najlepšie ku kávičke!



Takto pred Vianocami sme sa rozhodli Ti ponúknuť niekoľko video receptov, podľa ktorých si môžeš upiecť naozaj chutné dobroty. Začíname pečiatkovými sušienkami:


Suroviny:
250 g zmäknutého masla,
1 vajíčko,
125 g práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
štipka soli,
300 g hladkej múky,
125 g škrobu (zemiakový),
½ balíčka prášku do pečiva,
2-3 polievkové lyžice smotany.

Postup:
Zmäknuté maslo s vajíčkom, cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do penista. Pridáme postupne po lyžiciach múku so škrobom a práškom do pečiva a smotanu.

Cesto je veľmi mäkké a zle sa s ním pracuje. Zabalíme do potravinárskej fólie alebo do misky a dáme schladiť najlepšie cez noc, alebo minimálne na dve hodiny.

Pracujeme s cestom kým je ešte studené, rukami sa ohrieva a práca s ním je ťažšia. Vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske a vykrajujeme požadované tvary. Môžeme použiť pečiatky. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Dĺžka pečenia záleží od rúry, stačí pár minút, kým sušienky nie sú zlatisté.

Hotové sušienky môžeme, ale nemusíme zliepať džemom. K dozdobeniu môžeme z marcipánu či fondánu vykrojiť rovnaký tvar ako je tvar sušienky, písmenkovými pečiatkami vytlačiť text a prilepiť na sušienku vodou. Sú výborné ku káve.

Odporúčame