Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Desatoro jazdenia na slovenských cestách!

  • Redakcia

Podľa poslucháča Tomáša

Posielate nám rôzne veci. Niekto sa chce pochváliť vtipnou fotkou, inému sa stala zaujímavá príhody, Tomáš spísal desatoro jazdenia a všetko s tým spojené!

Desatoro jazdenia na slovenských cestách!
(Podľa poslucháča Tomáša)

1. Parkovačky neslúžia ako denné svietenie

2. Keď stojíš večer v obojsmerke, nepresviedčaj ľudí tým, že máš zapnuté stretávačky. Parkovačky slúžia presne na tieto účely.

3. Smerovky nie sú dodatková výbava, väčšinou sa nachádzajú na oboch stranách áut a ľavou páčkou sa zapínajú - pohyb hore smer vpravo, pohyb nadol smer vľavo. Platí hlavne pri vchádzaní a vychádzaní do a z kruhové ho objazdu.

4. Keď chceš odbočiť, treba dať o tom znamenie (smerovkou) včas šoférovi za Tebou, nie meter pred odbočkou a plné brzdy.

5. Keď odbáčaš, tak skús si pohnúť a nie že, celý manéver ti trvá pol dňa.

6. Spätné zrkadlá slúžia, aby sme videli, čo sa deje za nami, či sa môžeme preradiť, prípadne či sa nepribližujú záchranné zložky. Neslúžia na maľovanie! Maľuj sa doma, keď nestíhaš, tak si privstaň, alebo sa nemaľuj, krajšia už nebudeš!

7. Telefóny majú handsfree (voľné ruky), kľudne si ho zapni, stíš hudbu a budeš počuť. Prípadne existujú bluetooth slúchadlá. Keď už chceš posielať správy, použi  možnosť "hlasové správy"

8. Hmlovky taktiež neslúžia ako denné svietenie a ani diaľkové. Ak nemáš na auto, ktoré to mávo výbave, svieť normálnymi stretávacími svetlami ako väčšina ľudí.

9. Kapuca na hlave počas šoférovania nie je štýl, ale obmedzený trend 21. storočia. Uvedom si, že strácaš možnosť periférneho videnia.

10. Keď sa hovorí o zipsovaní, nemyslí sa tým „zipsovať bundu“. Treba dohľadať na internete

BONUS: Plynulosť cestnej premávky - taktiež výraz, ktorý sa dá dohľadať na internete.

Odporúčame