Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Dnes je svetový deň absurdít. Pozri si zoznam 10 najšialenejších na svete!

  • DC

Ak si si myslel, že 20.november je deň ako každý iný, vyvedieme ťa z omylu.

Okrem Medzinárodného dňa bez fajčenia totiž dnes oslavujeme aj Svetový deň absurdít. Má nás vraj nabádať, aby sme sa zamysleli nad nezmyslami bez náznaku logiky a aby sme bojovali proti skutočnostiam, ktoré sú rozporuplné a v konečnom dôsledku aj nezmyselné.  

A tak sme si pri tejto príležitosti dovolili zozbierať najväčšie absurdity, ktoré sú naozaj hodné toho, aby sme sa nad nimi na chvíľku pozastavili a povedali si: „To akože vážne?“

1.Hippopotomonstrosesquippedaliophobia je paradoxne strach z dlhých slov. Táto kombinácia bola zvolená za účelom spraviť slovo čo najdlhšie, aby čo najlepšie popísalo fóbiu.

2.Najabsurdnejším zranením sa môže chváliť tento nemenovaný Austrálčan. V roku 2003 V parku zapálil delobuch a dal si ho medzi ľavú a pravú polovicu zadku. Zakopol a spadol naň. Chirurg z pohotovosti povedal, že veľká diera v tele vyzerala ako vojnové zranenie. Muž našťastie žije, ale na pamiatku má sexuálnu dysfunkciu a inkontinenciu.

3.V roku 2009 vraj nigérijská polícia zatkla kozu. Áno, čítaš dobre. Kozu. Mala na to pádny dôvod. Koza bola obvinená z ozbrojenej lúpeže.

4.V tejto kategórii ešte na chvíľku zostaneme. V roku 2007 boli vraj v Iráne zatknuté veveričky. Konkrétne 14. Údajne boli obvinené zo špionáže

5.V Taiwane jestvuje reštaurácia, v ktorej ti jedlo prinesú naservírované v záchodovej mise 

6.Najväčšou rodinou na svete sa môže pýšiť Ukrajinec menom Pavel Semenjuk. Má 13 detí, 127 vnúčat, 203 pravnúčat a dokonca aj tri prapravnúčatá. Dokopy to je neuveriteľných 346 potomkov.

7.Najabsurdnejší susedský spor na Slovensku pozná zrejme každý. Stačí, ak povieme "Spievajúci dom". Tento prípad pochádza zo Štúrova. Žena tam 16 rokov týrala susedov tak, že od rána do večera púšťala nahlas áriu z Verdiho opery La Traviata. V auguste tohto roka ju polícia zadržala pre trestný čin nebezpečného prenasledovania. Dnes je už pani zlatá v psychiatrickej nemocnici v Hronovciach.

8.O jednu z najabsurdnejších výhovoriek sa postaral 48-ročný Brit, ktorý sa chcel vyhnúť otcovstvu. Na otázku "Prečo určite nie je otcom dieťaťa" mal jedinečnú odpoveď. Povedal: "So svojou ex-partnerkou som vždy spával výhradne v polohe ona hore. Takže zemská gravitácia spôsobila, že spermie museli z jej pošvy jednoznačne vypadnúť."

9.Na svete jestvuje tiež kopec absurdných zákonov. K nezvyčajným zákonom patrí napr. francúzsky zákaz pomenovať prasa Napoleon, riadiť automobil so zaviazanými očami a zákon zakazujúci slobodným ženám skákať v nedeľu padákom.

10.No a na záver načrime do studnice "absurdné výhovorky dovolenkárov". Istý manželský pár trebárs žiadal späť peniaze, pretože v Turecku nemohli ísť na obed v spodnej bielizni. No a nemenovaná poľská staršia pani bola nahnevaná ny to, že na lyžovačke v horách bol sneh úplne všade. 

Odporúčame