Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

„Holubička“ vo verzii so symfonickým orchestrom. Toto musíš počuť!

  • AH

Stala sa titulnou skladbou vianočnej rozprávky

Adam Ďurica pred necelými troma mesiacmi predstavil pieseň „Holubička“. Teraz prichádza s novou verziou, duetom so Simou Martausovou a symfonickým orchestrom. Pôvodný námet na túto pesničku prišiel od Simy, ktorá Adamovi poslala text. Vtedy ešte sama nevedela, prečo skladbu písala z mužského pohľadu: „To, že táto skladba vôbec vznikla vnímam svojím spôsobom ako zázrak, keďže ani neviem, ako mi napadlo napísať mužský text. Mala som ju odloženú v zásuvke, že ju raz možno použijem. Neskôr sa mi ozval Adam, či pre neho nemám nejaký text. Toto určite nebola nijaká náhoda!“

Adam dostal ponuku z RTVS, či by im „Holubičku“ neprepožičal ako titulnú skladbu ich pripravovanej vianočnej rozprávky. Obom hudobníkom sa tento nápad hneď zapáčil. Špeciálne pre účely televízie vymysleli novú symfonickú verziu, v ktorej Sima prepísala niektoré slohy tak, aby zo skladby vznikol duet. Keďže je Sima aj talentovaná speváčka, bola by škoda, keby si v pesničke nezaspievala.  O orchestrálnu inštrumentáciu, v ktorej znejú napríklad sláčiky, vibrafón, či tympany, sa postaral hudobný skladateľ Adrián Harvan. Hudbu k rozprávkovej podobe Holubičky nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod dirigentskou taktovkou Adriána Kokoša.

Odporúčame